Gratis USA-handel på Black Friday!

Fredag den 25:e november är det Black Friday som är USA:s största shopping- och readag. Det firar vi genom att erbjuda courtagefri handel på USA-börserna fblackfriday_usaör alla order som sker via sajten och appen. Kom ihåg att det är halvdag på de amerikanska börserna under fredagen, vilket betyder att du kan handla aktier mellan 15:30 – 19:00 svensk tid.

Om du aldrig har handlat amerikanska aktier hos oss behöver du först signera tre USA-avtal, vilket du kan göra direkt på sajten med mobilt BankID. Orderläggningen går sedan till på samma sätt som med svenska aktier där du lägger order via sajten eller appen.

En annan riktigt stor händelse i november blev utan tvekan Presidentvalet i USA. Den förväntade turbulensen på svenska börsen vid en Trump-seger blev inte så kraftig som trott. Sedan börsstängning den 8:e november har OMXS30s utveckling varit + 4,3 %.

Oron inför att Donald Trump skulle vinna presidentvalet har ersatts med förväntningar på större satsningar på sektorer som infrastruktur och läkemedel. Dow Jones-index har nått flera rekordhögsta noteringar efter valet och även det bredare S&P 500 har utvecklats positivt.

Är du ny på handel på USA-börsen eller vill du lära dig mer? Få mer inspiration till nya amerikanska aktier här.

Relaterade inlägg