Aktuellt från Avanza

Här hittar du det senaste inom sparande och ekonomi. Och självklart bjuder vi på massor av tips!

Med anledning av pensionsbolagets sanktion från FI

Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension fick i veckan en sanktion från Finansinspektionen som rör bolagets beräkning av försäkringstekniska avsättningar och rapporteringsrutiner, vilket det skrivits om i media. För att stoppa eventuell oro och räta ut några frågetecken vill jag betona att varken Avanzas banktillstånd varit i farozonen eller att det funnits någon risk för Avanza Pensions kunder.
(mer…)

Välj ett sparande som passar din livsstil

För mig, med mitt yrke som elitidrottare och all den tiden och träning som jag lägger ner för att vara en av världens snabbaste slalomåkare, så finns inte alltid tiden att vara fullt uppdaterad varje dag på vad som händer med mitt sparande. (mer…)

Så investerar du i tre hållbara megatrender

Förnybar energi, miljöteknik och vattenhantering. Tre megatrender som Save Earth fund fokuserar på. Men en av sektorerna sticker ut och har levererat absolut bäst avkastning till lägst risk. Vi träffar förvaltaren och får höra hans syn på solceller, Tesla och vilket svenskt kvalitetsbolag som funnits med i fonden sedan start. Dessutom om varför tyska regeringen stått för världens kanske mest framgångsrika biståndsprojekt.  (mer…)

Riksbanken lämnar räntan oförändrad – därför är det bra för dig

En oförändrad reporänta på -0,25% och en stor brasklapp framför prognosen om nästa planerade räntehöjning. Det är i princip sammanfattningen av Riksbankens räntebesked under onsdagsmorgonen. Det kan vara bra för din privatekonomi.  (mer…)

Snitträntorna stiger i januari

I december höjde Riksbanken räntan för första gången på 7 år och den genomsnittliga boräntan är nu 1,54 procent. Men skillnaden mellan bankerna är stor. Hos en bank var den 1,25 procent, hos en annan 1,72 procent. För ett lån på 2 miljoner innebär det 9 400 kronor mer i räntekostnad. Varje år. Helt i onödan. Har du koll på din boränta? (mer…)

Så lyckades jag spara halva min januarilön

Att januari var årets fattigaste månad har ingen missat. Detta som ett resultat av en tidig lön i december, många (och ofta för dyra) julklappar, ett sprakande nyårsfirande och vanliga månadsutgifter på det. Trots allt detta lyckades jag spara drygt halva min lön. (mer…)

Orangea kuvertet – så läser du det

I dagarna dimper det orangea kuvertet ner hos miljontals pensionssparare. Där vi får besked om hur stor vår allmänna pension är och hur mycket den växte under förra året. Jag fick precis mitt och tänkte låta er följa med när jag öppnar det.

(mer…)

Innehållet i blogg.avanzabank.se speglar inte nödvändigtvis Avanza Banks officiella ståndpunkt. Kommentarer om enskilda aktier eller andra finansiella instrument ska inte ses som rådgivning, utan representerar endast bloggarens privata åsikt. Investeringar gjorda till följd av innehållet i bloggen sker på läsarens egen risk.