I veckans avsnitt kikar vi närmare på klassiska sparhacks, alltså sparknep som är som balsam för din plånbok. Det finns flera tips på hur du kan spara pengar i vardagen och inför detta avsnitt frågade vi även våra följare på Twitter och Facebook om deras bästa sparhacks. Vi reflekterar kring dem i podden.


De klassiska spartipsen är ofta de som utgör störst del av plånboken och därmed också störst effekt såsom att pressa räntan på bolånet eller ta med matlåda till jobbet. Men vad finns det för andra tips och knep?

Några av sparhacksen

  • Jämka inte din ränteutgift på bolånet om du har svårt att spara, då blir det ett ”typ av sparande”
  • Låna böcker på biblioteket
  • Köp mer begagnat
  • Samåk mer
  • Säg upp onödiga abonnemang
  • Skapa en uthyrningsdel i bostaden

Det är några av de knepen vi går igenom i podden och reflekterar kring de tips vi fått in från er lyssnare och våra följare i sociala medier. Ett annorlunda men spännande och plånboksnära avsnitt.

 

Trevlig lyssning,

Johanna & Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.