God fortsättning på det nya året! I samband med nytt år så vänder vi inte bara blad på börsen, många av oss komponerar även ihop nyårslöften som vi hoppas infria under året. Ett klassiskt förutom att ta tag i träningen är att börja spara. Därför viger vi detta avsnitt åt att resonera lite kring hur man kommer igång med ett fondsparande, även om man inte tycker att sparande och fonder är det bästa som hänt sedan skivat bröd.


Vi utgår från en person som tycker att sparande är vettigt men där just sparandet snarare är ”need to have” än ”nice to have” så att säga. Låt oss helt enkelt inviga 2019 genom att ge dig konkreta råd och tips för hur du faktiskt kommer igång, en finansiell spark i baken helt enkelt. Det finns vettiga alternativ oavsett om du gärna komponerar ihop ditt egna sparande eller om du vill göra så lite som möjligt själv.

Tipsa gärna vänner och bekanta som behöver ett sparande och lite inspiration på vägen att lyssna på avsnittet.

 

Trevlig lyssning,
Johanna & Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.