Spara med Hemberg

Claes Hemberg bevakar spararnas vardag. Det handlar om fonder, aktier, pensioner, räntor för alla åldrar.

Här kommer inga nya inlägg

Följ istället Avanzas blogg för att inte missa smarta tips, intressanta intervjuer och det senaste inom sparande.

Filmer: Tack och hej

Claes berättar varför han går vidare.

(mer…)

Tack & hej för 20 år

Jättetack för alla 20 häftiga år i sparvärlden. Nu lämnar jag in mitt passerkort och slutar på Avanza. Idag tar Johanna och Henrik över. Med sina vassa kunskaper och höga ambitioner kommer de vara ett superstöd för alla sparare. (mer…)

20 års frågor och svar

Plötsligt kommer frågor som jag aldrig fått. Vad har varit häftigast, svårast, roligast… Jag tänker efter och plitar… Sista chansen: (mer…)

Tredje varningen i småbolag

(Henrik Senestad) Hela 40 bolag har bett om nya pengar från sina ägare årets första veckor. Det är en alarmerande signal. Det är tre gånger fler än i fjol. Lägg till att intresset från spararna är lågt. Jag ser 3 illavarslande varningar för småbolag och nya bolag på väg till börsen. (mer…)

Aktiva fondportföljen +61%

Min aktiva fondportfölj har senaste fyra åren givit 61%. Den har följt svenska börsen ganska nära, men mycket jämnare. Det gillar jag som ett alternativ att spara i. Men några fonder byter jag bort. (mer…)

Allra ringer igen. Nej, tack!

Allra är i farten igen. De ringer upp spararen Mikael. Han anar ugglor i mossen och mejlar mig med säljaren i andra örat. Tacka nej och lägg på luren. Köp aldrig det som spontan-säljare föreslår. Har du ett behov så ta det på större allvar, jämför själv och välj det bästa. Allra är ju inte heller kända för att tänka på kunden i först hand. (mer…)

20 år: Hela 2/3 kramar bankkontot

Bankkonto och amortera är de sparformer som svenskarna ökat på mest senast 20 åren. Räntefonder lockar inte alls lika mycket. Att lågprisfonder bara nått 1 av 6 överraskar inte. De är ju så nya i matchen.  (mer…)

Fler kvinnor in i debatten tack

Senaste åren har en rad kvinnor tagit steget fram i den ekonomiska debatten. Äntligen. Men tyvärr möts de ofta av trakasserier, avundsjuka och gubbtroll, skriver dagens Svd. Här har vi alla och särskilt män ett ansvar att säga ifrån när vi möter troll i hissar, köer och vid fikaapparaten. Vi behöver ju fler kvinnor i fler ledande befattningar. Sverige behöver det. (mer…)

Buffett: ”Köp lågprisfond”

Legenden Warren Buffett har varit dubbelt bättre än börsen årtionde efter årtionde. Tre nycklar har gjort det möjligt. Vägval som vi vanliga sparare också kan härma. Hans råd till sin fru är lätt att kopiera: ”När jag inte längre finns lägg pengarna i en billig fond”.
(mer…)

Innehållet i blogg.avanzabank.se speglar inte nödvändigtvis Avanza Banks officiella ståndpunkt. Kommentarer om enskilda aktier eller andra finansiella instrument ska inte ses som rådgivning, utan representerar endast bloggarens privata åsikt. Investeringar gjorda till följd av innehållet i bloggen sker på läsarens egen risk.