Amorteringskrav på 50%

50% av bostaden ska amorteras av. Det blir det nya kravet från bolånebankerna. Ett tydligt, enkelt och vettigt krav. Därmed hann bankerna reagera innan politikerna slog näven i bordet. Hoppas det inte kom för sent. Det lär hur som helst öka intresset för att pruta bolån. Så kan du ju få råd med amorteringen, utan att det kostar en krona.

Banker och försäkringsbolag har duckat belåningsfrågan. Det har många ministrar påpekat många gånger senaste åren. Det har fått belåningen av bostäder att galoppera och även internationella bedömare att rynka pannan. Naturligtvis vill bankerna låna ut så mycket som möjligt. De vill ju tjäna pengar. Hittills har jag aldrig mött någon sparare som på allvar fått amorteringskrav emot sig. Nu lär det bli annorlunda.

Nu lär kraven bli tydligare. Det räcker inte med ett amorteringsförslag från bolånebanken, utan en konkret plan ska till. Exakt hur det genomförs återstår att se. Vilka pengar det gäller får vi snart höra. Bara nya lån, antyder bankföreningen. Det lär bli en diskussion med myndigheter mfl. Vi får följa frågan framgent. Det gäller stora pengar för många miljoner svenskar. Lägg till att vi i vår får snitträntor från alla bolånebanker. Det lär också stödja spararna att få ett klart bättre grepp om sin bolåneekonomi.

Mitt råd: se till att nu börja pruta på bolånet. Pruta 0,4-0,7% och du har direkt en bra pott för att kunna ha råd med amorteringsplanen och du kanske samtidigt får en pott över att spara.  Dags att pruta bolån igen

Vad säger du om 50% amortering /claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer