Hackig börs även framöver

skylt 10 proc uppBörsen har år 2014 givit oss hicka, flera gånger. Omvärldsoro har synts i börskurvan flera gånger. Så lär vi få leva på börsen även 2015, när låg ränta inte utgör något riktigt alternativ, utan börsen strävar uppåt, men drabbas av oro när politiker bråkar med varandra.

Vad kan vi  lära oss? Titta inte på börskurvan så nära. Och tillhör du de som tänker; jag ska köpa när det är billigt näst gång. Då har du haft många chanser senaste året. Eller så kanske du nu kan medge. Nej, månadsspara är bättre.

Betala max...I början på året spökade Argentina med konkurshot och Putin och börsen föll 5%. För att sedan komma igen. Sedan fick vi ett Putinoro i augusti och har vi sett ett Tysklandsras och en återhämtning. Nu senaste en rysk nedgång. Detta lär bli något vi får vänja oss vid även framöver.

Sedan måste förstås den verklige ekonomin i Europa ta fart. Vi kan ju inte trampa vatten och vänta på att centralbanker ska hålla uppe förväntan med att trycka pengar. Nej, i väntan på bättre siffror, så håller jag pengarna borta ifrån Europa, ett tag till.

Vad väntar du dig av 2015?/claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer