Anders Haskel på GlobenHan var kvällens stjärna på Globen. Han har inte bara skrivit den bästa boken om att äga aktier, som jag läst. Han gjorde också kvällens skarpaste, snabbaste och tydligaste aktieråd på Globen. Tänk om alla var så tydliga, tänker jag.

Anders Haskel har handlat aktier, föreläst, skrivit artiklar i många årtionden. Helt nyligen kom han äntligen ut med sina nya bok Bli Grymt rik på aktier. Därför var det också naturligt att bjuda in honom till Globen. Ingen kan som han förklara aktier, utan att ramla in i massor med siffror och svåra ord. Han är en riktig pedagog, som många aktieintresserade borde följa.

Men tiden på Globen hade sprungit iväg. 20-talet gäster i all ära. När Haskel intar scenen har finansministern precis passerat förbi, Haskel småjoggar in. Han vet om att Börspanelen står startklar. Anders däremot är lika rapp som i sin bok. Han sätter sitt råd direkt.guldstjärna Så snyggt.

Låt mig sammanfatta det briljanta i hans råd:
– Sälj era gamla aktier som ni inte valt, utan bara glömt i byrålådan.
– Köp investmentbolag istället. De ger mer än snittaktien och till lägre risk.
– Behåll dem många år och låt dem växa!

Här Anders Haskel på Globen. Att han fick så kort tid på Globen kan gräma mig fortfarande. Men ingen annan har skrivit en bok som han. Det är ju boken som är själva grejen. Och sitt bästa råd satte han ju direkt! Nu måste jag inflika att hans bok är långt mer innehållsrik, nyanserad och intressant. Spring och läs den, om du verkligen vill lära dig att spara i aktier.

Vilken var din favorit denna kväll?/claes hemberg