Johanna ny sparanalytiker

Sparanalytikern Johanna Kull tar nu plats och kommer att ge sparare fakta, analyser och inte minst kommentarer här på bloggen.

Ni som följer bloggen har noterat att sparanalytikern Thomas Nordvall väglett och diskuterat i kommentarfältet senaste året. Under hösten ska han studera vidare. Därför tar Johanna nu stafettpinnen vidare.

På vårkanten annonserade jag efter en ny höger hand. 75 engagerade personer sökte. De fick göra analys och skrivtest. Johanna är stjärnan som tar jobbet. Och börjar idag. Riktigt roligt!

Johanna Kull är nyexaminerad efter 5 års ekonomistudier, på Stockholms universitet. Hon har parallellt jobbat som föreläsare för Ekonomifakta och varit ute på gymnasieskolor i hela landet. Så djupa fakta och pedagogisk kompetens har hon gott om. Två dagar efter examen kom hon på första jobbintervjun. Två veckor senare rodde hon hem analytikerjobbet.

För er som inte noterat den tidigare sparanalytikerns gedigna insatser så handlar jobbet om att ta fram fakta och belysa frågor kring fonder, aktier, konton, skatter mm. Allt för att sparare ska kunna få ut mer av sina pengar. Ni kommer kunna möta henna på föreläsningar men också här i kommentarfältet. Sedan vet ni att hon ligger bakom flera av de analyser och fakta som återges här på bloggen.

Denna vecka kommer Johanna och Thomas att jobba tandem. Ni kommer kunna se bägge deras namn på bloggen. Så denna veckan blir helt unik: två sparanalytiker på plats. Det gillar jag.

Johanna sparar idag framför allt i indexfonder och småbolagsfonder. Snart ska hon börja med nybörjaraktierna. En föredömlig sparare.

Vilka frågor, fakta eller perspektiv saknar du? /claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer