Tidningen jag gillar

börsveckanBörsveckan kommer idag med sitt tredje nummer efter sommaren. Jag läser tidningen med stor entusiasm. Den här borde fler läsa. Tidningens gedigen anslag smittar av sig. De både har fakta, åsikter, törs tveka, räknar tydligt och diskuterar gärna olika perspektiv. 

De kanske är mest kända för sina analysera av mellanstora bolag. Även större som Peab, Astra, Kinnevik mfl finns i spalterna. Men framför allt skriver de så att bilden blir glasklar och de tar ställning.

Nu nyligen hade de köp på Sandvik. De menar att det inte kan gå mycket sämre. Naturligtvis kan det gå sämre. Men när bolaget är i en stor process av omgörning och konkurrenten Atlas stigit så kraftigt, så borde här finnas en potential utöver det vanliga även i bolaget på S… Så resonerar de, räknar, beskriver och tar ställning. Detta gång blev det ett köp.

De köper dessutom in aktien till tidningens egen portfölj: Det brukar var ett givet tecken på att redaktionen verkligen själva ser köpreken som en utöver det vanliga. Nu kan förstås börsen i sin helhet få frossa och det fortplantar sig även till Sandvik, men den ska slå börsen 3-6 månader framöver, är redaktionens förvissning när de väljer att köpa in den.

En annan aktie de gillar är Unibet. Storyn liknar i grunden den ovan. Men nu är det Unibet som inte har hängt med i kursraketen vi sett i Betsson. Nu är det Unibets tur resonerar redaktionen. Lägg till bolaget goda historik av att köpa in bolag. Och redaktionen köper in även den till redaktions-portföljen.

Överlag har just Börsveckan varit enastående på att analysera just spelbolagen. I Folkportföljen har jag nyligen följt Börsveckans råd och bytt från just Betsson till Unibet…

Från redaktionen har jag fått med mig en hög med tidningar. Några exemplar är dagsfärska. Om värdet av att starta om. Andra är läsvärda tidningar är från juni om investmentbolagen… Skriv din motivering kommentarfältet, och jag kanske skickar över ett läsvärt ex.

Vill du skaffa dig ett digitalt provummer å kan du beställa ett här på deras förstasida.  /claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer