Lundstedt fond och finans lurar vidare

Lundstedt 2Lundstedt fond och finans tycks ha spridit samma lögner, tomma ord och löften till fler sparare. Här några röster från upprörda sparare. Några har också tagit fram avslöjande fakta om bolaget. Blanda annat att deras superfond är -13% i år.

Häromdagen skrev jag om ett obehagligt telefonsamtal från malmöbolaget Lundstedt fond och finans. Det har givit kommentarer från många sparare med liknande säljare i luren.

Lundstedt fond och finans usla fond
Lundstedt fond och finans usla fond

Lundstedt utlovar en fond som utklassar AP7soffan och räddar dig undan krascher. Karolina har lotsat reda på fonden som Lundstedt försöker kränga. Fonden är helt ny och oprövad. I år när börsen är upp 5% så har deras fond lyckats fullständigt krascha -13%.

Lundstedt hävdar att de är registrerade hos Finansinspektionen.  Annamaria påpekar att bolaget redan fällts mot reglerna för direktmarkandsföring.

Lundstedt utlovar expertis. Men som spararen Anders påpekar: vd:n Johan Lundstedt saknar rådgivningskörkortet Swedsec-licens.

Lundstedt hävdar att de är ”ett ledande fondbolag” och på väg att bli störst i Sverige på PPM-råd. Men spararen Patrik har hittat bolagets årsredovisning. De talar om 4 anställda, omsättning på 1,5 miljoner och vinst på 45000 kronor. Och enligt handlingarna har inte vd tagit ut någon lön för fjolåret…Lundstedt fakta

Och flera sparare har fått säljsamtal från bolaget. Något som upprör och de vill varna andra:

Jimmy: Fick exakt samma samtal idag. Jag frågade både före, under och efter inspelning om det fanns några dolda kostnader i samband med deras ”erbjudande”. ”Absolut inte!” fick jag till svar. Endast att jag har 5 dagar på mig att returnera deras ”välkomsterbjudande” som normalt sett kostar 1400:-, men nu var gratis. Helt utan bindningstid. Magiskt!

Spararen Storr berättar: Jag blev precis uppringd. Ska man tro på vad säljaren sa så kostade erbjudandet i vanliga fall 1499 kr/år men eftersom de ville bli störst i Sverige så hade de nu en kampanj där jag kunde få det här förmånliga erbjudandet alldeles gratis. Jo, 0,62% nämndes men jag fattade inte riktigt på vad.

Joakim: Min fru fick hem ett kuvert i från dem. Ena pappret är ”säljsnack” om deras fond: ”GFG Global Medium Risk Fond” (där ungefär hälften inte är information om deras fond utan nersnack av AP7SÅFA. … min fru råkade ikväll nämna att hon kom ihåg att de sagt någon om en avgift i telefonsamtalet (och när jag sökte på nätet så hittade jag hit) – men det står som sagt inte ett enda ord om det i brevet som kom hem till oss… (hittar heller ingen information om Lundstedts hemsida om att man behöver tacka nej, eller hur man gör det)

Hur reagerar du på telefonsäljare? /claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer