Pengaskola steg 1-5 (live)

PengaskolanDelta först i prutskolan för att hitta en bra startpott, i snitt 8 000 kr. Sedan tar vi ytterligare steg för att få pengarna att växa på bästa sätt. Det finns 20 platser.

Det finns några grepp som gör att vi får mer pengar för stålarna. Därför ordnar jag en skola. Vi kör 1 timme vid 5 tillfällen. Jag undervisar, du får hemläxor och vi utvärderar. Jag har 20 platser, första träffen är torsdagen 8 okt. 17.00. Skicka in din motivering till att du vill vara med på de fem lektionerna. Här på bloggen kommer jag också berätta om elevernas framfart. Med oss har vi även tv4 som funderar på att göra tv av penga-skolan.

Många vill bli bättre på att ta hand om sina pengar. Under fem gånger ska vi ta det från ax till limpa. Först ska vi skaffa fram en skaplig pott med pengar. Vi hämtar den från dyra bolån. Sedan tar vi hand om pengarna på bästa sätt. Här är de fem stegen. Där jag lär ut, vi diskuterar, ni genomför och vi redovisar. Varannan vecka. Du är i mål före jul.

Alla från unga, till medelålders och äldre är välkomna. Par, ensamstående, singlar. Skicka mig din motivering: claes.hemberg@avanza.se

Här de olika lektionerna:

1) Ro hem pengarna:  Vi går igenom knepen för att pruta hem 0,5% boränta. (8 0kt)

2) Balansen i sparandet: Hitta rätt mellan ränta och börs. Det ger pengar. (22 okt)

3) Välja fonder: Välj fonder efter din sparstil: rätt mellan aktiva eller passiva fonder. (5 nov)

4) Välja skatt: På nya och gamla pengar, ger betydligt mer i fickan. (19 nov)

5) Pensionsfällor och rätt val, avgifter, tillväxt, flytträtt, tradförsäkringar mm (3 dec)

Startdatum är: torsdagen 8 oktober kl 17.00 Regeringsgatan 103. OBS, det är inget krav att vara med på tv4.

/claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer