Att lyckas med aktierReportern och analytikern Marcus Hernhag har skrivit en rak, lättläst bok om att köpa och äga aktier. Jag vill bara ha ännu mer av hans egen metod. Alla ska inte äga aktier. De flesta trivs bäst med fonder. Det där har Hernhag insett, trots att han är aktienörd. Det gör boken öppen och bred. Men om du har 4-5 aktier och inser att du kan bygga på fler, så skulle Hernhagsbok kunna ge inspiration.

Hernhag är en erfaren, tydlig och omtänksam reporter i Privata affärer. Hans analyser i Placeringsgajden och chatter på nätet är ofta väldigt läsvärda. Hans bok har samma tonläge. Här finns erfarenheter, feltramp, råd och käpphästar.

Marcus Hernhag själv har förstås handlat aktier i många år. Han tillhör samtidigt den grupp investerare som inser att alla människor inte är gjorda för att äga aktier. Därför talar han en del om fonder också. Trots att det är en aktiebok. Så boken är en aktiebok för sparintresserade. Och inte en för pe-trillande för aktienördar… skulle jag säga. Personligen har jag mest aktier i mitt 5-10-årssparande och mest fonder i mitt pensionssparande.

För dig som har 90 procent av ditt sparande i fonder och 10% i aktier så Hernhags bok en bra fördjupning. Hernhags bok handlar mest om börsen som handlarplats, råd från gurus, erfarenheter och ledord. Du blir ingen analytiker på köpet, utan en sparare med lite bredare vyer.

Hernhags bok tror jag passar dig som nyligen började med ditt aktier och vill få inspiration för att tänka vidare och bredare. Du som kanske tillhör de som fastnat vid 1-3 aktier och inser att du borde ha fler.

Men Hernhags egna mer personliga tankar dröjer till slutet av boken och är bara 20 sidor. Det är dessa 20 sidor jag verkligen skulle vilja göra en hel bok av och läsa. Det kanske kommer härnäst? Här hittar du boken på Adlibris.

Önskar du dig mitt exemplar, så skriv en rad i kommentarfältet. Nämn gärna dina aktier så kan jag avgöra om du gillar boken. /claes hemberg