Överförmyndare ska utbildas

Överförmyndare

Överförmyndare i Sverige ska nästa år få den första breda utbildningen i sparande, pensioner och försäkringar. Bakom utbildningen står Finansinspektionens folkbildning Gilla din ekonomin.

Gode män tar varje år hand om över 100 000 svenskars ekonomi. Förhoppningsvis tas nu första steget mot ett körkort för rollen. Redan i mars utbildas kommunens överförmyndare, de som har ansvar att leda och följa upp arbetet.

Inom varje kommun i Sverige finns minst en överförmyndare. I större städer som Stockholm är de ett 30-tal.

I mars ska nu hela 60 överförmyndare utbildas i en tvådagarsutbildning där de får lära sig allt från allokering, fonder och räntor till försäkringar, pension och skulder. Bakom utbildningen står Finansinspektionen som bjuder in en rad olika föreläsare.

Syftet är att överförmyndarna i sin tur ska bli bättre på att leda, instruera och följa upp det arbete som gode män i praktiken genomför. Utbildningarna äger rum i mars och blir den första i sitt slag. De ska utbildas i avgifter, skatter, konton, fonder, aktier, pensioner mm.

Gode män mest ogranskade          Gode män behöver körkort

Har du någon erfarenhet av gode män?/claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer