Småbolag stiger

Småbolag stickerAmerikanska småbolag har gått i taket senaste månaderna. Det är drivet av löften från den nye presidenten. Tron på dem kan hålla i sig ett tag till. Men besvikelser kan också komma. Här fem amerikanska småbolagsfonder.

USA flag

De mest konkreta löftena från USAs president har hittills fokuserat på murar, hinder och hot. Det gör att amerikanska småbolag stigit snabbare än börsen i sin helhet.

Hela amerikanska börsen har samtidigt gynnats löften om satsningar på vägar och broar, skattesänkningar och avregleringar.

Ändå är det särskilt har småbolagen som stigit. De gynnas dels av färre regler, men framför allt väntas de bli gynnade av färre konkurrenter från omvärlden. Att de ska få mer fritt spelrum. Men är handelshinder, murar och skattepålagor är verklig politik, eller mest vallöften. Det får vi se.

En sak kan köpare däremot luta sig mot. Det ser ljusare ut i världsekonomin. Det gynnar USA. Det gynnar i sin tur småbolag. Men hur långt det ska räcka är en svårare nöt att knäcka. Lite kan jag tänka mig att köpa men bara lite.

Här fem stycken amerikanska småbolagsfonder att jämföra.

Hur sparar du i fonder?/claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer