”Bli inte blåst i PPM”

Bli inte blåst av PPM-säljare. Den landsomfattande folkbildning blir podd, film, webb mm. Avsändaren är Sjunde Ap-fonden. De vill ge vanligt folk vassa motargument. I veckan var de förbi och filmade. Jag agerar coach och ska lära ut hur du stoppar konstiga, falska och fula argument från PPM-säljare. Här lite försmak.

Nu kommer miljontals orangea kuvert ut till svenska hushåll. Det är startsignalen för en hemsk kader av PPM-säljare. Eller PPM-banditer vill jag gärna kalla dem. För jag har aldrig mött någon som är värd namnet.

Ett problem är att svenska myndigheter har varit allt för blygsamma mot PPM-säljarna. De tar ju folks pensioner, utan att folk förstår det. Därför behövs tuffare regler mot säljarna, men också bättre stöd och pepp till sparare. Här är nu Sjunde AP-fonden först ut.

Sjunde AP-fonden är de som har ansvar för PPM-soffan, vars tillväxt varit minst sagt imponerande. Jag skulle gärna ha stora dela av mina pengar där, om jag bara kunde.

Men PPM-systemet från 2000 utnyttjas också av skojare, falskspelare och direkt kriminella. Senast häromdagen blev Lundqvist fond och finans fällda för att ha kapat privatpersoners Bank-id. Det är en av de värre exempel jag stött på. Jo, de ringde mig också. Men det finns en gråskala som är bra att känna till. Så du tål samtalen.

Här några vanliga argument som säljare svänger sig med och hur jag önskade att vi svarade.

0) PPM-säljaren ringer… och du känner dig minsta osäker. Lägg på luren. Så fort vi börjar prata med dem, är det lätt att bli snärjd… Råkar du ändå prata med dem:

1) PPM-säljaren: ”Hej, har du öppnat ditt orangea kuvert?”
Mitt svar: Det är min ensak, när jag öppnar min post.

2) PPM-säljaren: ”Många har ingen aning om vad de får i pension?”
Mitt svar: Det vet exakt ingen, eftersom det varierar med den ekonomiska utvecklingen.

3) PPM-säljaren: ”Vi kan hjälpa dig att få en mer stabil pension”
Mitt svar: Jag har PPM-soffan. Den kanske inte är stabil varje dag, men den kan med lägsta avgifterna i Sverige, ge väldigt mycket tillväxt. Och det är viktigast.

4) PPM-säljaren: ”Många är missnöjda med sin pension. Här kan vi hjälpa till.”
Mitt svar; Bäst är lägst avgifter. Det har jag redan den som är bäst i klassen; PPM-soffan.

5) PPM-säljaren: ”Har du tänkt på dina barn, om du själv inte är i livet när du har rätt till dina PPM-pengar?”
Mitt svar: Jag vet att du nu vilja sälja efterlevandeskydd. Men det är en hemskt dyr försäkring. Nej, tack.

6) PPM-säljaren: ”Om du bara startar ditt bank-id så kan jag hjälpa dig”
Mitt svar: Du vet att använda andras bank-id är olagligt.

7) PPM-säljaren: Vi har aktiv förvaltning så att du kan slippa börskrascher. Det har inte PPM-soffan.
Mitt svar: Det låter fantastiskt, men fungerar inte i praktiken. Jag stannar i soffan.

8) PPM-säljaren: PPM-soffan har hög risk. Det kan sluta illa.
Mitt svar: Den som sparar länge ska ta hög risk. Sedan trappas risken ned i god tid. Jag är inte det minsta orolig.

Så håller säljarna på med olika tricks, lögner, vilseledande manövrar. Om du tvekar det minsta på någon fråga är det bara att lägga på luren. Det fungerar alltid.

Vilka PPM-argument har du svårt att knäcka/claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer