Nu väntar några orangea veckor, då miljontals kuvert är på väg ut. 148 000 kronor har snittspararen i PPM, pengar som är väl värda lite omtanke. Här några matnyttiga PPM-sanningar.

Lockas av det orangea kuvertet. Se det som Pandoras ask och ett tillfälle att få pensionskoll. Du får en prognos för din ekonomi sista 25 åren i livet. Du får detaljerna i PPM-pengarna, fonder och utveckling senaste året. PPM-soffan gav i fjol 19%. Hur gick det för dig? Tvekar du så välja soffan på www.ppm.nu. Soffan inte bara billig och enormt stark. Där sköter sig pengarna bra självt. Men håll de så kallade PPM-rådgivarna (säljare) på armslängds avstånd. Och….

Stoppa skitsnacket om att PPM-soffan är högrisk – Vi kan inte rycka en fond ur sitt sammanhang. Vi måste ta hänsyn till samband och syfte. I sitt sammanhang är PPM-soffan ypperlig.

Knep mot PPM-säljare – PPM-skojarna är ofta duktiga säljare. Men bli inte blåst när de ringer. Här några vanliga argument de svänger sig med och hur jag önskade att vi svarade.

Mitt PPM-val – vore jag halvintresserad skulle jag med glatt mod lägga alla pengar i PPM-soffan. Den är billig och tålig. Eftersom jag är lite extra intresserad har jag dock gjort några extra val. Merparten har jag dock fortfarande bekvämt i soffan.

Inga globalfonder i mitt PPM-val – Min PPM-portfölj består av AP7Såfa och fyra egna fondval. Här väljer jag dock ingen globalfond. För jag har jag redan den bästa globalfonden man kan tänka sig i soffan. En globalfond med turbo.

Vilka PPM-frågor har du? //Claes Hemberg