Bankens bolånevinst nu 1,73%

Bolånebankerna har aldrig haft så stora vinster på bolån. Nu tjänar har de i snitt 1,73% vinstmarginal på varje bolånekrona. Det ger dig en bra bild vad du kan pruta ned. Skulle ni dela 50/50 på vinsten, du och din bolånebank, så ska din boränta 3månaders nu ligga på 0,72%.

Svenska bolånare betalar nu 1,59% i bolåneränta. Samtidigt tjänar bankerna 1,73% per lånekrona. Med andra ord kan vi pruta ned boränta till 0,0% och bankerna tjänar fortfarande pengar; 0,14%. Det visar finansinspektionens granskning av bolånebankernas marginaler senaste kvartalet.

Och lika tydligt ser vi hur bolånebankernas snack om att de har pressade marginaler är rent nys. Färska siffror visar hur bankerna tjänade 115 miljarder på bolån i fjol. Även det är nya rekordvinster.

Prutskolan       Bunden ränta väldigt dyr       Senaste snitträntorna
Hur möter du dina bolånebank?/claes hemberg

 

Relaterade inlägg

Kommentarer