Så luras PPM-säljare

Fler PPM-bolag lär städas ut ömsom läggas ned närmaste månaderna. De förtjänar det, visar vår genomgång av PPM-säljare, som inte håller måttet. Här larmklockorna du ska hålla utkik efter.

Fondsäljarna Allra har fått köpstopp i PPM och har på kort tid förlorat två kända styrelseledamöter. Fler PPM-bolag lär gå samma väg. För många agerar falskt och fult mot spararna.

När vi tittat på PPM-bolagen så bryter de på en rad sätt mot inte bara god sed i finansvärlden utan även mot konsumenträtten. De undanhåller genomgående avgörande siffror, presterar uselt och de använder falsk retorik.

  • Döljer snittet
    Att sälja fonder utan relevanta jämförelser är direkt vilseledande. Eftersom ingen sparare kan bedöma kvaliteten utan att jämföra med snittet. Utan den uppgiften går det inte agera som insatt konsument. Titta på PPM.nu
  • Felaktig jämförelse
    Att prestera dåligt är inte olagligt. Men att undanhålla data är direkt vilseledande. Bolag efter bolag som vi granskar slår inte snittet. Istället väntas sparare betala för att få något som är sämre än PPM-soffan. Titta på PPM.nu.
  • Falsk retorik
    Direkt lögner genomsyrar många PPM-säljares arbete. Detta är svårare för myndigheterna att komma åt. De måste börja granska inspelades samtal. I väntan på dessa åtgärder måste vi sparare; Lägga på luren.

Trots detta uppenbara knep så är det över 1 miljon svenskar som sitter fast hos PPM-säljare. Antagligen vet spararna själva inte ens om att de anlitat dem, så varna gärna vänner och bekanta.

Allra    Solidar     Movestic   Advisor     Monyx     SFF      Lundstedt

Vilket bolag vill du att vi granskar?/Claes Hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer