Hexgon en studsmatta

Rollén-raset fick småägare att storköpa. De gjorde rätt, ser det ut som än så länge. Men det var också en småvild satsning, som kunde ha gått snett. Själv funderade jag på att köpa i raset, men avstod. Norsk finanspolisen är ju kända för att vara betydligt tuffare i insiderfrågor.

När Rollen häktades i slutet på oktober dubblades plötsligt antalet ägare i Hexagon. Vi såg i våra böcker 5 900 ägare dubblas till över 12 000 på tre dagar.

Hexagon har varit en drömaktie för många. Men de har inte köpt den för aktien har alltid varit för dyr. När aktiepriset föll, utan att bolaget lämnat några sämre siffror, såg de mindre ägarna det som ett gyllene köpläge. Att många suktat efter den är tydligt.

De som köpte är vana aktieägare som följde nyhetsflödet och aktiepriset dag för dag. Flest aktieägare hade bolaget på bottennoteringen 14 november.

Den fallande kniven blev en studsmatta. Tiden 8 november till 14 mars steg också kursen 21 procent, från 304 till 370 kr.

I kursåterhämtningen fram till mitten av februari sålde hela 20% av aktieägarna alla sina innehav.

Senaste tre veckornas nedgång för aktien har inte fått lika många att sälja, utan endast 5% ytterligare har sålt ned aktien, som idag har 70% fler aktieägare än före november-kraschen. I dagens kursras agerar småägarna mer försiktigt. De säljer idag lite mer än de köper.

Mitt råd: Så här i efterhand ser det hela logiskt ut. Men vi vet fortfarande inte hur historien slutar. Ska du handla i studsmattor, så får vi inte lämna tangentbordet…

Handlar du studsmattor?/claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer