Sparanalytiker Johanna Kull börjar i juli på Fondbolagens förening. Hon ska missionera för fonder, på längden och tvären. Grattis till jobbet, även om jag kommer att sakna en riktigt vass kollega. Och genast söker jag hennes ersättare.

Efter två intensiva år som sparanalytiker på Avanza har Johanna erbjudits jobbet som sparekonom på Fondbolagens förening. Jag kan bara gratulera dem till en toppenrekrytering.

Johanna har gjort en strålande jobb här på Avanza. Hon kom som nyexaminerad nationalekonom och har smart och snabbt utvecklat sina kunskaper och arbetsmetoder för att generöst hjälpa många tusen sparare att förstå vår värld av räntor, tjänstepensioner, fonder, folkaktier och mycket mer.

Personligen kommer jag att sakna en engagerad, orädd och offensiv kollega. Jag kan bara storligen tacka Johanna för två tuffa och viktiga år. Hon är en mycket uppskattad, rak och omtänksam arbetskamrat. Johanna är väldigt välkommen tillbaka.

Under tiden söker jag efter ersättaren: Jobbet på vårt spardepartement är intensivt, brett, roligt, utmanande och krävande. Nu behöver jag en ny sparanalytiker som kan ta vid.

Sök jobbet som ny sparanalytiker! /Claes Hemberg