Spararna har plötsligt övergivit Fingerprint under april. Privathandeln är nu ner över 80% till 1 000 affärer per dag, vilket är två årslägsta, och nivå med handeln före hela Fingerprintrusningen hösten 2015. Eftersom aktien hissats av privatpersoner plånböcker borde vi se ointresset som en varning.

Nivån på privathandeln i aktien är nu tillbaka på samma nivå som vi såg långt före aktiens raketuppgång våren 2015. Handeln är ned 86 från toppen och halverad jämfört med snittet senaste månaderna.

Att privatpersoner påtagligt övergivit aktien är en varning för framtiden, eftersom det mångt och mycket är privatpersoners plånböcker som har hissat aktiekursen senaste åren.

Under bolagets vinstvarning i mars steg plötsligt handeln. Men efteråt har intresset för aktien tvärdött.

Privathandeln kulminerade i oktober 2015, eller månaden före toppnoteringen i november 2015. Sedan dess har aktien intresset fallit i jämn takt.

Handeln har senaste halvåret endast stigit i takt med bolagets vinstvarningar.

Men köpen har minskat kraftigt i bakvattnet av vinstvarningarna. I fjol köpte privatpersoner varannan månad. Nu har privatpersoner sålt 4 av 5 månder sedan vinstvarningarna började hagla över bolaget.

Hur /claes hemberg