Pruta hem semesterkassan

Att byta bolånebank är lätt och kan ge dig en extra semesterkassa på 15 000 kr. Plocka hem vinsten redan före semestern. De som prutat på bolånet ordentligt säger närmast alltid; jag bytte bank eller åtminstone hotade med det på riktigt allvar. Och att byta är inte svårt. Det sköter ju banken du flyttar till.

Häromåret flyttade vännen Fredrik från Swedbank till SEB. Exakt samma vecka gjorde jag en omvänd flytt.

Det än mer komiska är att vi bägge lyckades sänka lika mycket. Bägge prutade räntan ytterligare 0,4%.

Så mycket för att vara lojal kund.

Vi behöver inte flytta och byta bank varje år. Men att byta var tredje-fjärde år, är nog det optimala, för att lånerådgivaren ska känna att hen står på tå. De är ju så lätt för dem att slumra till.

Varför frågan är så enormt viktig är förstås storleken på pengarna, men också att räntan bara kan bli dyrare. Kombinationen gör att prutaren inte bara tjänar pengar idag, utan får pengar över till dagarna då räntan blir normaldyr igen.

När jag frågade på Twitter var det bara 1/7 som prutat just senaste 3-5 åren. Den största gruppen har aldrig prutat överhuvudtaget.

Ska vi se det optimistiska i Twittersvaren så har hela 1/4 vaknat till senaste året. De har ofta aldrig prutat överhuvudtaget tidigare. De är vinnare närmaste året när de upptäcker hur mycket pengar de nu får över på kontot.

Använd pruträntan     Erik prutade till 1,05%     Prutskolan     Galna bankvinster

Hur prutar du?/claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer