”Tack för en grym tid”

Av Johanna Kull

30 jun 17

Share

(Johanna Kull) Ofta lärorikt, stundtals stressigt, alltid roligt. Så vill jag sammanfatta mina två år här på Avanza och med Claes Spardepartementet, Börsveckan och Placera. Nu är det dags för nya utmaningar, men innan dess vill jag säga tack! 

För två år sedan fick jag världens bästa jobb för en nybakad nationalekonom. Jobbet som sparanalytiker och Claes Hembergs högra hand. Visst kunde jag en hel del om ekonomi och finans, men media och kommunikation var för mig helt nya områden. Men med en av Sveriges vassaste superkommunikatörer som chef och förebild, klarar man mer än man tror.

Ansvar det fick jag direkt, tack Avanza och tack Claes. Som tur är har det varit högt i tak och Claes har varit tålmodig med mitt akademiska språk och stundtals långa formuleringar. Vi skulle kunna säga att jag gav metoden trial and error ett ansikte.

Att få jobba på ett bolag som Avanza, med huset är fullt av skarpa hjärnor och peppande kollegor har varit en ynnest. Ja, kulturen sitter verkligen i väggarna.

Själv har jag suttit nära Placera- och Börsveckan-redaktion vilket har varit dubbel bonus. De har inte bara lärt mig en massa om börsen, utan nu vet jag också allt värt att veta om tweed, finska vinterkriget och ryggövningar på gymmet. Att säga att jag kommer att sakna dem är en underdrift.

Och till er läsare, stort tack för all uppmuntran, fina ord och glada tillrop. Utan er hade detta jobb varit hälften så roligt!

Nu bär det av till Fondbolagens förening, där jag i augusti tillträder som Sparekonom och där jag kommer fortsätta arbetet att vägleda och informera om sparande. Nu med betydligt mer kunskap och erfarenhet i bagaget!

Glad sommar!

//Johanna Kull

Relaterade inlägg

Kommentarer