Vårens mest lästa bloggar

Av Johanna Kull

07 jul 17

Share

Om sommaren temperaturer tvekade länge, så gjorde börsen det motsatta. Stockholmsbörsen toppade i februari och har sedan dess handlats på rekordnivåer. Då kan några av vårens mest uppskattade texter smaka som en tillbakablick. 

Räntor och bostadspriser har blommat upp som en het fråga. Med all rätt. Att köpa rätt är inte lätt. Samtidigt rör frågan jättepengar. Här mina erfarenheter och några tankar kring bostadsköp.

När sparkontot ger noll frågar allt fler om ”bara lite ränta.” Svaret kan vara fonder med företagslån (företagsobligationsfonder) lockar många, men det gäller att hålla tungan rätt i mun och inte köpa fonder med skräplån. Vi här på bloggen gillar räntetrippeln, ett fondalternativ till sparkonto när räntan där oftast är noll.

Pensioner rör också upp många frågor. Här svarade jag på 65-åriga Ritas fråga om vilka som är de bästa pensionsfonderna.

Andra fonder som kommit upp på tapeten under våren är Europafonderna. Experterna ser en ljusning i Europas ekonomi och spararna köper nu fonderna samtidigt som de lämnar förra årets vinnare, USA-fonderna.

Även i Folkaktieportföljen har det skett förändringar under våren. Här senaste uppdateringen, då jag köpte Volvo och SCA.

Börsveckan hittade i sin årliga analys fler köpvärda investmentbolag. Riktigt bra nybörjaraktier.

Under våren hann vi också med en utvärdering av nya sparappar. Vissa bra, andra direkt dåliga.

Till sist har, kan många tjäna på att ta rygg på de aktiva sparkvinnornas taktik.

Trevlig sommar! /Claes Hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer