Aktiebok för kvinnor

10 aktiekvinnor om sina bästa affärer, misstag och lärdomar. Det är den alldeles färska boken ”Kvinnorna som äger börsen” av Natalie Eriksson, 26. Hennes favoritaktie är väldigt långt från svensk industri. Istället gillar hon tech-aktier. Ställ här dina frågor direkt till författarinnan och vinn ett exemplar.

Efter att ha läst alla tänkbara böcker om aktier fick hon till slut nog. Ingen bok fångade ju de vanliga frågorna som hon möter bland sina vänninor. Tonläget i gubb-böckerna var inte riktig hennes.

”Kvinnor som sparar i aktier pratar mer om hur de tänker än pengarna de tjänar. De gör att det har varit väldigt intressant och lärorikt att träffa flera kända kvinnliga aktieprofiler.”

Hennes favoritaktie idag är ingen av de tunga industribolagen utan en som hon fått ögonen på i jobbet som projektledare på en social mediebyrå.
”Jag jobbar själv med Facebook till vardags och ser var de gör. De är väldigt innovativa och starka. Något jag väntar mig ska fortsätta.”

Natalie har djupintervjuat tio av sina egna förebilder. De är proffshandlare, sparare, siffernördar och börspratare. Det är kvinnor som handlar aktier, har erfarenheter, tankar, tveksamheter och råd.

Natalie Eriksson har själv handlat aktier i några år och startade i fjol Facebookgruppen ”Aktier för nybörjar – tjejer”. Idag har de redan 6 000 medlemmar och ser sig idag som en systergrupp till jättelika facebookgruppen ”Kvinnor som gillar aktier” där mer avancerade frågor diskuteras.

Vilka aktiefrågor har du till Natalie Eriksson? Skriv en fråga i kommentarfältet och du är med i utlottningen av hennes bok. Här boken på Adlibris

Nu är utlottningen avslutad. Vi gratulerar Yvonne som vinner boken.

/claes hemberg

 

Relaterade inlägg

Kommentarer