Henrik ny på spardepartementet

Henrik Senestad, 32,5 år, är ny sparanalytiker på spardepartementet. Med stort intresse för aktie och sparande passar han perfekt in i vårt arbete att ge fakta, vägvisa och inspirera svenska sparare. Här lite om hans favoritfonder och aktier. Varmt välkommen Henrik!

Henrik har en bakgrund som aktieanalytiker. Ni kanske känner igen hans namn från hans tid på analytikerfirman Redeye. Där analyserade Henrik framför allt aktier inom nischerna fiberoperatörer och spelbolag. Men som sparanalytiker är hans främsta meriter hans genuina intresse för sparfrågor.

Han kan fonder, pensionssystemet, folkaktier och ISK i detalj. Hans erfarenhter märks också i hans fondval, som har lett honom till bland andra Länsförsäkringar global index och Europa index. ”De är billiga”.

Aktivt förvaltade fonder finns också hans konton. Det är ingen motsättning, utan kan ju vara ett sätt att spara på två olika sätt samtdiigt ”En favorit är Didner och Gerge småbolag. Vi har hittat till samma duktiga bolag, som exempelvis Bahnhof”.

Bland hans aktier finns bland andra H&M, ICA och Bredband2. Utanför Sverige har Henrik hittat till Tesco, Sampo och försäkringsbolaget Top Danmark.

När köper du mer H&M igen, frågar jag honom. ”När den nästa gång går ned under 200 kr, där jag också köpte senast.” Därmed är Henrik väldigt ny i H&M-aktien. ”Exakt var det vänder vet ingen, men endera dagen…”

Henrik har i PPM valt Ap7 såfan och SPP Sverige. ”Det är ju sparande som ska få växa mest i lugn och ro”.

Vad vill du att Henrik ska skriva om? /claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer