Nästa vecka Kalifornien

(TECH/USA) Nästa vecka reser en grupp sparare och jag iväg för att lära mer om två viktiga frågor just nu: de snabbväxande teknikbolagen (tech) och USA:s ekonomi i ett större perspektiv. Vi börjar i Kalifornien och avslutar i New York. Alla medresenärer är välkomna, här på bloggen.

Sedan tio år tillbaka har olika grupper sparare och jag besökt olika bolag, analytiker, journalister, politiker runt om i välden för att kunna berätta vidare här på bloggen.

Genom åren har vi besökt tillväxtländer som Kina, Indien, Indonesien, Brasilien, Kazakstan, Kenya, Ryssland, Turkiet men också mer mogna ekonomier som Hong Kong, USA och Singapore. Sök på namnen här på bloggen så hittar du mer.

I år gör vi resan med fokus på de nya snabbväxande teknikbolagen och USA som ekonomisk jätte.

Vi gör resan tillsammans med två fondbolag. Franklin Templeton är duktiga på tech och blir vår guide i Kalifornien. De har sitt huvudkontor där och har några av de vassaste techfonderna. Vi ska besöka bolag som Tesla och Electronic art, men också möta techanalytiker och techekonomer.

När vi sedan ska gräva djupare i amerikanska ekonomin med extra fokus på riktigt långsiktiga investeringar. Här jobbar vi ihop med SPP, som ställer upp med förvaltare, analytiker och kontakter. Vi ska träffa tankesmedjor, besöka Algores center mm.

Här besöken i Kalifornien.

Någon fråga som du särskilt vill ha svar på?/claes hemberg

Relaterade inlägg

Kommentarer