Ulla: Solidar eller Pensionskraft?

(Henrik Senestad) Undvik alla PPM-rådgivare och säljare som ringer upp till dig. De vill inte hjälpa dig, de vill bara tjäna pengar. Det är ett enkelt PPM-råd. Senaste exemplet kommer från Ulla som ringer in och undrar om hon ska tro på Solidar eller Pensionskraft. Ingen av dem. De agerar båda i eget intresse säger jag.

Jag fick nyss ett samtal från Ulla som undrade vilka av Solidar eller Pensionskraft som hon skulle tro och lita på. Hon har tidigare haft Solidar och sedan fått en samtal från Pensionskraft som övertygade henne om att flytta PPM-pengarna till dem. Nu var Solidar på henne och sa att Pensionskraft var ena skojare och att hon borde byta tillbaka igen. Ulla kände sig rådvill och visste inte vad hon skulle göra.

Mitt råd: Byt till AP7 / Såfan. Om du är ointresserad av PPM, pension, fonder, aktier och börsen eller känner att det är svårt och krångligt. Byt till AP7. Det är statens alternativ som visat sig prestera bättre än många andra globalfonder. Fonden kostar dessutom minst bland alla fonder och växlar automatiskt ner andelen aktier när du närmar dig pension.

Valet mellan Pensionskraft och Solidar. Vi har skrivit om både aktörerna tidigare. Jag låter rubrikerna tala för sig själva:

Pensionskrafts nya fulsälj        Pensionskraft är grisen i säcken

Solidar 10 ggr dyrare      Blåst av Solidar?

Håll dig borta från ALLA PPM-säljare/rådgivare som ringer eller på annat sätt kontaktar dig. Välj fonder själv, direkt på pensionsmyndigheten.se. Det är faktiskt busenkelt och om du behöver hjälp ring 0771-776 776. AP7 är ett utmärkt fondval, men det finns många andra globalfonder från Länsförsäkringar, Alecta, AMF, DNB som är lika bra. Välj en med låga avgifter från ett känt namn.

Har du blivit uppringd av oseriösa rådgivare? / henrik senestad

Relaterade inlägg

Kommentarer