Pengakoll: PPM, Finland och bitcoins

PPM-pengarna är på väg, Finland firar 100-år och kryptiska bitcoin rusar. Vi går igenom pension- och studiesparande och granskar hur det gått för Nordens tio största bolag och alla de nynoterade bolagen som nått börsen ljus.

Det börjar nalkas färska PPM-pengar, och då inte tiden när alla går i pension, utan när i snitt 7 040 kr sätts in på 5 miljoner svenskars PPM-konton. På bloggen berättar jag om Mitt PPM-val för 2018 och Claes om hans PPM-val för 2018. Vi passar även på att varna för några PPM-fonder du bör undvika.

Finland firade under veckan sin 100-årsdag. Vi kan inte annat än att gratulera då Finland har gått dubbelt så bra som Stockholmsbörsen de senaste 5-åren.

Placeras Per Ståhl skriver även ner några tips på bra Europafonder i hans månadsbrev som är väl värd att läsa.

Bitcoins seglade även upp i blickfånget igen efter att ha rustat 50% under veckan. Vi skriver om hur Bitcoin tokrusar på börsen och därefter hur Bitcoin kraschar uppåt. Slutligen vill vi påminna om hur även Seriösa bubblor också kan smälla.

Kopplat direkt till plånboken skriver vi om hur det är en dålig idé att binda sin bolån och hur viktigt det är att Ta det kallt i börsoron.  Maj får även tips på hur hon ska spara sina miljoner och Joel kring hans studiesparande.

Inom aktier skriver vi om den Bästa folkaktien över 20 år, hur de största bolagen i Norden överpresterat mot börsen och hur Nya bolag lyckas sämre 2017.

Vad vill du läsa om nästa vecka? / henrik senestad

Relaterade inlägg

Kommentarer