H&Ms viktiga datum

(Henrik Senestad) Som H&M ägare kan det kännas dystert när det i princip varje dag dimper ner en säljrekommendation från någon analytiker. Själv försöker jag ta det hela med ro och väntar in nya reella siffror från H&M. Näst på tur är försäljningssiffror för 4:e kvartalet den 15 december.

Datum att se fram emot:
– 15 december, nya försäljningssiffror för 4:e kvartalet (sept-nov i H&Ms värld).
– 31 januari, nästa kvartalsrapport och för helåret 2016/2017. Kanske börjar valutan (eur/usd) verka i rätt riktning nu.
– 14 februari, kapitalmarknadsdag. Här kommer förhoppningsvis strategin framåt att bli tydligare. Helst hoppas jag att de drar ner på butiksexpansionen något så lönsamheten får sig en skjuts uppåt.
Långsiktigt vill jag se att vinst per aktie stabiliseras och börjar gå uppåt igen. Hur det sker; att de drar ner på butiksexpansionen eller får bättre utväxling per butik eller online, spelar ingen roll. Bara inte utdelningen på sikt måste sänkas. För 5% direktavkastning som aktien idag ger är helt fenomenalt och ligger högt över snittet på Stockholmsbörsen (snittet för Large Cap Stockholm är 2,97%).

Vad väntar du på när det gäller H&M? /henrik senestad

Relaterade inlägg

Kommentarer