Pengakoll: Städa ut och kom igång

Året 2018 har rullat igång. Fler borde titta på Europafonder och ta höjd för en ränteuppgång. Cannabisaktier faller på fler läppar och börs-vd frias från insiderbrott. Testa även vilken sparprofil du är.

Det är hög tid att rulla igång årets sparande. Vi pratar om Tips och råd inför 2018 och Rätt val under 2018. ISK är fortsatt helt rätt konto, skattehöjning till trots, och Europafonder är vårt bästa tips inför året. Detta trots att vi ser att tillväxten mattas något enligt IMF under året.

Sparande är alltid intressant att diskutera. Vi går hur mycket du ska spara och delar upp i olika sparpersonligheter. Några som sparar för mycket däremot är äldre som är för rika.

På lördag inträffar Tjugonde knut, vilket betyder att det är dags att städa ut. Vi passar på att städa i pensionsportföljen och gå igenom den sista statistiken från 2017, då vi såg en Kraftig ökning i USA-handeln och hur Handeln i småbolag gick mot nya höjder.

Intresset för cannabisaktier har stigit kraftigt under veckan och antalet ägare har dubblerats till över 30 000 i landet på bara en vecka. Andra saker som hänt är att är att Tele2 och ComHem slås ihop och vd:n i Hexagon frias från insiderbrott.

Vad vill du läsa nästa vecka? /henrik senestad

 

Relaterade inlägg

Kommentarer