Allra ringer igen. Nej, tack!

Allra är i farten igen. De ringer upp spararen Mikael. Han anar ugglor i mossen och mejlar mig med säljaren i andra örat. Tacka nej och lägg på luren. Köp aldrig det som spontan-säljare föreslår. Har du ett behov så ta det på större allvar, jämför själv och välj det bästa. Allra är ju inte heller kända för att tänka på kunden i först hand.

Skandalbolaget Allra känner vi till från PPM-stopp, häktade chefer och domstolsförhandlingar. Pensionsbiten finns inte kvar, men nu försöker de tjäna pengar på försäkringar av olika slag.

Mikael blir uppringd. Han har nyss fyllt 50 år och det kan vara just den åldernojja som då dyker upp, som Allra siktar in sig på.

”Jag blev erbjuden deras specialistvårdsförsäkring. Om man skulle få en allvarlig sjukdom, som täcker kostnader för upp till 10 miljoner.”

Avgiften 235 kronor i månaden kanske låter som hela fyndet. Men 3000 kr per år är dyra pengar. Jämför vi motsvarande försäkringar så kan du säkert pruta 75%. Försäkringsgivaren i det här fallet är AmTrust Limited. En fullständigt okänd aktör på våra breddgrader och väldigt talande i min bok.

Livförsäkringar finns av många slag. Just Allra är ju inte kända för att tänka på kunden i första hand. Så jag skulle lägga på luren.

Mitt råd: Funderar du på att teckna en försäkring för sjukdom eller annat så utgå ifrån dig själv och ditt behov. Sök igenom marknaden och jämför. Svara aldrig ja på en telefonsäljaren. Den som säljer försäkringar per telefon bidrar sällan med fakta utan skrämmer livet ur arma vanliga människor. Allt för att tjäna pengar.

Lägg till att vi i Sverige har fri sjukvård. Det är synd att betala 3 000 kr per år för fri sjukvård. Tänker jag.

Fika med Allras vd         Pristak mot PPMs fulsäljare        Så luras PPM-säljare

Hur reagerar du på telefonsäljare?/claes hemberg

 

Relaterade inlägg

Kommentarer