Investeraren #10 – Investmentbolaget Latour

I veckans avsnitt gästar investmentbolaget Latour som har gett sina aktieägare över 92 000 % sedan 1985 eller 22,9% per år fram till februari i år. Trots att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida dito så blir jag ändå nyfiken på vad som gjort att de lyckats skapa så pass god aktieägarnytta historiskt. Det försöker jag ta reda på av bolagets VD Jan Svensson.

Det intressanta är att Jan faktiskt sålde ett familjeföretag till Latour på 1990-talet där han var tredje generationens företagare till verksamheten som grundades år 1919. En tid därefter fick han frågan av Gustaf Douglas om han inte ville bli (det köpande) bolagets VD. Lär känna Jan, investmentbolaget och dess börsportfölj samt onoterade industridel, megatrender, framtidsutsikter och mycket mer i veckans avsnitt!

Samtliga tidigare avsnitt hittar du här!

 

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer