#Investeraren 12 – USA-special

I veckans avsnitt är temat världens största kapitalmarknad USA och med mig har jag Handelsbanken Fonders förvaltningschef Christofer Halldin.

Det har ju inte varit någon brist på samtalsämnen för de som pratat USA den senaste tiden. Första fredagen varje månad publiceras sysselsättningssiffror 14.30 svensk tid och nu senast stökade det till rejält.

Vi diskuterar vad det berodde på samt hur marknaden påverkas av att räntenivån stiger i USA. Akronymen TINA (There Is No Alternative) som pekar på att alternativen till börsen varit få de senare åren har nu blivit allt mer ifrågasatt.

Hur påverkar skattereformen de amerikanska bolagen och vilken typ av bolag eller sektorer drar det längsta strået? Hur blev det egentligen med infrastruktursatsningar som det utlovades i samband med valet och hur mår amerikansk hälsovårdssektor? Bryr sig marknaden om gnabbet mellan Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un? Det och mycket mer diskuteras i dagens podd.

Samtliga tidigare avsnitt hittar du här!

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer