Investeraren #13 – Bör man följa börsens insiders?

I veckans avsnitt gästas jag av Erik Lidén på temat börsens insiders och frågan är om man bör ta rygg på dem? Insynshandel avser personer i ledande ställning såsom VD, finanschef och styrelsemedlemmar i ett bolag och frågan är om det kan vara lönsamt att ta rygg på deras aktieffärer?

Erik Lidén är investeringschef för Insiderfonder och har tidigare skrivit insiderkrönikan för Dagens Industri, kort och gott har han ägnat en stor del av sitt liv på att följa just börsens insiders.

Vi går igenom vad en insider är hur man ska förhålla sig till insynshandel. Det brukar ju sägas att det finns 1000 olika skäl till varför en insynsperson säljer aktier i det egna bolaget medan det i princip enbart finns ett skäl till att köpa, men vilka klassiska svepskäl finns det och hur sållar man ut bruset från mer tydliga signaler?

Erik delar även med sig av tumregler för hur stort ägande han tycker att en VD bör ha i det egna bolaget och sist men inte minst, vilken insynsperson på börsen har historiskt varit mest pricksäker? Det och mycket mer i veckans podd.

Samtliga tidigare avsnitt hittar du här!

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer