Investeraren #9 – Fintechbolaget Cinnober

I veckans avsnitt gästar fintechbolaget Cinnober som är listat på First North och arbetar med finansiell teknologi. Bolagets VD Veronica Augustsson berättar mer om Cinnober, vad de arbetar med och hur de kan tjäna pengar på den ökade regelbördan i finansbranschen.

Affärskritiska system som byggs och levereras till börser och clearinghus runt om i världen kodas ihop på Cinnober och kan liknas vid verksamhetens hjärta enligt Veronica. Marknaden är global och i avsnittet får vi lyssna till en intervju från 2013 när Bloomberg intervjuade Veronica i samband med tekniska problem på Nasdaq i USA då börsen låg nere, för att få en kontext.

Sammantaget får vi lära oss mer om bolaget, deras kunder, hur de påverkas av ökade regulatoriska krav på rapportering i branschen, tillväxtområden, framtiden, insiderförsäljningar och mycket mer!

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer