Hur agerade Private Banking-kunderna under sommaren?

Av Avanza

07 sep 17

Share

Sommaren är officiellt över och vi går nu in i höstperioden! För att blicka tillbaka till sommarens aktiviteter blev den mest omsatta aktien Fingerprint Cards B. Tätt efter följer HM B som noterades under 200 SEK för första gången sedan november 2011. Likt dessa två hittar vi större OMXS30-bolag såsom Ericsson, Volvo och Investor. Large Cap-aktier är därför de aktier som har omsatts mest frekvent under sommarmånaderna. På fondsidan nettosåldes främst aktiefonder där vi hittar bland annat Avanza Zero och Didner & Gerge Aktiefond. Räntemarknaden har föredragits under sommaren där aktiefonder fick kliva åt sidan i förmån för räntefonder samt företagsobligationsfonder.

Nedan presenteras Private Banking-kundernas mest omsatta aktier på Stockholmsbörsen samt de mest köpta och sålda fonderna inom Avanzas Private Banking-segment under perioden juni till augusti.

De mest handlade aktierna på Stockholmsbörsens Large Cap-lista

1. Fingerprint Cards B
2. Hennes & Mauritz B
3. Ericsson B
4. Volvo B
5. Investor B

De mest nettoköpta fonderna Juni – Augusti

1. Spiltan Högräntefond
2. Spiltan Räntefond Sverige
3. Catella Nordic Corporate Bond Flex R
4. Safe Play
5. Carnegie Corporate Bond

De mest nettosålda fonderna Juni – Augusti

1. Avanza Zero
2. Swedbank Robur Ny Teknik
3. Holberg Kredit SEK A
4. Didner & Gerge Aktiefond
5. SPP Aktiefond USA

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer