Tradingbloggen

Älskar du trading? Här kommer vi skriva om aktuella och intressanta tradingteman på börsen.

Black Friday

Handla USA-aktier courtagefritt under Black Friday

Nu har du chansen att handla amerikanska aktier courtagefritt så du kan passa på att fylla på den långsiktiga portföljen eller hitta kursrörelser som du kan handla på intradag. Tänk bara på att det är halvdag på de amerikanska börserna, vilket betyder att du kan handla aktier mellan 15:30 – 19:00 svensk tid.

Om du aldrig har handlat amerikanska aktier hos oss behöver du först signera tre USA-avtal, vilket du kan göra direkt på sajten med mobilt BankID. Orderläggningen går sedan till på samma sätt som med svenska aktier där du lägger order via sajten, Infront eller appen.

S&P 500 senaste åren efter Black Friday

Den heliga shoppingdagen Black Friday som har sitt ursprung i USA och spridit sig till Sverige och många andra delar av världen, har levererat blandade resultat de senaste åren och tittar vi på indexet S&P 500 så har vi fått se en positiv utveckling de två senaste åren.

Kursrekord i Dow Jones efter Black Friday 2016

Under Black Friday förra året slog Dow Jones ett tillfälligt kursrekord men indexet fortsatte upp i december och nådde årshögsta samt ATH i slutet av 2016. 2016 var i övrigt ett starkt börsår där vi fick se breda uppgångar för de tre stora indexen i USA och resultatet blev:

Dow Jones +13,4%
S&P 500 +9,5%
NASDAQ +7,5%

 

Apple den mest populära aktien inom Pro

1. Apple Inc
2. Tesla Inc
3. Berkshire Hathaway B
4. Facebook Inc
5. Amazon.com Inc

/Alexander Jovanovic

Mest handlade aktier bland våra Pro-kunder i oktober

Mest handlat på Large Cap – Fingerprint

1. Fingerprint Cards B
2. Boliden
3. Hennes & Mauritz B
4. Volvo B
5. SEB A

Mest handlat på Mid Cap – Starbreeze B

1. Starbreeze B
2. Bilia A
3. Byggmax Group
4. Hansa Medical
5. Tobii

Mest handlat på Small Cap – Precise Biometrics

1. Precise Biometrics
2. Anoto Group
3. G5 Entertainment
4. Mr Green & Co
5. Balco Group

Mest handlat på First North – Global Gaming 555

1. Global Gaming 555
2. GomSpace Group
3. myFC Holding
4. SaltX Technology Holding B
5. LeoVegas

Mest handlat på Aktietorget – Qiiwi Interactive

1. Qiiwi Interactive
2. SpectraCure
3. Plejd
4. Inhalation Sciences
5. Genesis IT

/Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Börsens olika sektorer

Sektorer som en fingervisare

Vi vet att OMXS30 ger oss en helhetsbild över utvecklingen av de trettio mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen och vi har även en rad andra index, både svenska och utländska index, som är värda att hålla ett öga på för att bevaka marknadsläget. Vi har inte minst det amerikanska storbolagsindexet S&P 500 och tyska DAX. Gemensamt för dessa index är att de största och mest omsatta bolagen är inkluderade, men i många avseenden så kan det även vara intressant att dela upp börsens bolag i olika segment och kategorisera dem baserat på vilken industri de befinner sig i. När man gör den typen av gruppering så brukar man referera till börsens olika sektorer.

Åtta centrala sektorer

Indelningen av såväl de svenska som många andra internationella börser brukar man i regel kunna gör i åtta huvudsakliga sektorer som presenteras nedan

Energi
Råvaror
Industri
Konsument
Hälsovård
Finans
Fastighet

IT

De ovan nämnda sektorer kan i sin tur brytas ned ytterligare i konsumentvaror, konsumenttjänster, telekommunikation och inte minst spelsektorn som senaste åren har haft en stor tillväxt.

Att titta på sektorindelningen kan vara ett hjälpsamt jämförelseverktyg, inte minst för att informationen om de olika sektorerna kan användas för att jämföra utvecklingen mellan aktier i samma sektor, och på så sätt lokalisera aktier som både har över- och underpresterat sektorn i stort. Om du tex har en aktie som har underpresterat relativt hela sektorn så kan det vara en god idé att kontrollera varför och kanske agera utifrån det om det finns en bra förklaring. Detsamma gäller förstås vid ett omvänt förhållande. Det kan även vara intressant att jämföra sektorer sinsemellan och få en bild över vilka som leder utvecklingen senaste perioden.

Defensiva sektorer

När man talar om defensiva sektorer så brukar man bland annat refererar till läkemedel och telekom. Anledningen till att dessa bolag anses vara defensiva beror på att de vanligtvis inte ska påverkas av en svagare konjunktur i samman utsträckning som exempelvis cykliska bolag, och förklaringen till det är att bolagens produkter och tjänster ska ha en fortsatt stadig efterfrågan oavsett marknadsläget. Om vi tex tittar på bolag som producerar livs- och läkemedel så kommer konsumtionen av dessa produkter att finnas även under tuffare tider. Baksidan med dessa bolag är att de inte presterar lika väl i en starkare konjunktur som cykliska bolagen.

Cykliska sektorer

Cykliska bolag är känsligare än de defensiva bolagen i den mening att de påverkas mer av förändringar i konjunkturen. Så en stark och välmående ekonomi kommer att gynna utvecklingen för dessa bolag. Cykliska kan i sin tur delas in i två kategorier där vi å ena sidan har cykliska som kan följa med en tidig konjunkturuppgång, och å andra sidan så har vi sencykliska bolag vars utveckling tar längre tid. Några cykliska bolag som kan nämnas är Atlas Copco och Volvo, medan byggbolagen som JM, PEAB och NCC är typexempel på de som tillhör den sencykliska kategorin.

Använd jämförelsen av sektorerna som ett verktyg

Saknar du beslutsstöd eller vill addera ett verktyg när du ska söka igenom marknaden efter tänkbara köp eller säljkandidater, så kan just detta vara ett bra komplement. Vill du få en bild över hur Atlas Copco förhåller sig till sina sektorkollegor eller leta reda på vilken aktie inom energisektorn som har underpresterat trots ett starkt oljepris, så kan en analys av sektorn vara vägledande. Med hjälp av handelsterminalen Infront så kan du enkelt få en överblick över de olika sektorerna, se vilka som ingår i dessa och jämföra dessa med varandra.

Med sökorden ”Sector” eller ”Six sector” i Infront så kan du enkelt påbörja ditt arbete med sektoranalysen.

Hör gärna av dig om det skulle dyka upp några frågetecken!

/Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Mest handlade aktier bland våra Pro-kunder – September

De mest handlade aktierna bland våra Pro-kunder i september:
1. Fingerprint Cards B
2. Hennes & Mauritz B
3. Starbreeze B
4. SEB A
5. Telia Company

Mest handlat på Large Cap – Fingerprint

1. Fingerprint Cards B
2. Hennes & Mauritz B
3. SEB A
4. Telia Company
5. Boliden

Mest handlat på Mid Cap – Tobii

1. Tobii
2. Mycronic
3. SAS PREF
4. Hansa Medical
5. Inwido

Mest handlat på Small Cap – G5 Entertainment

1. G5 Entertainment
2. C-RAD B
3. Mr Green & Co
4. Precise Biometrics
5. Hexatronic Group

Mest handlat på First North – Starbreeze B

1. Starbreeze B
2. GomSpace Group
3. myFC Holding
4. SenzaGen
5. Gapwaves B

Mest handlat på Aktietorget – Braincool

1. BrainCool
2. Genesis IT
3. Crowdsoft
4. Inhalation Sciences
5. Angler Gaming

/Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Sommarbörsen 2017

Svagare svensk börs under sommaren

Mellan juni och augusti så är S&P 500 upp 2,5 % och visade mest styrka under juli. Indexet har stängt på rekordnivåer vid 29 gånger olika tillfällen under 2017, varav fem av dessa i juli, vilket är årets näst bästa månad för S&P 500. Starka bolagsrapporter var en bidragande orsak till en positiv börssommar i USA.

Samma period har OMXS30 presterat väsentligt sämre än USA och noterat en nedgång på 5,5 %. Nedgången kan förklaras med att många bolagsrapporter kom in svagare än väntat. Men vi har även fått se den svenska kronan stärkas mot både den amerikanska dollarn, vilket missgynnar bolag som Atlas Copco, Volvo, SCA och SKF eftersom att de har en stor del av sin försäljning i dollar. Då många av OMXS30-bolagen exporterar till utlandet och är beroende av dollarutvecklingen så har vi fått se en svagare svensk börs under sommaren.

Ökad volatilitet i augusti

Slutet av sommaren bjöd på ökad volatilitet orsakat av geopolitisk oro med Nordkorea i fokus, men trots detta så befinner vi oss kring historiskt låga nivåer. Varför är ett lågt VIX-tal så anmärkningsvärt? Om vi tittar tillbaka på historiska börskrascher så kan man konstatera att de försiggicks av en period av låg volatilitet. Det många frågar sig är om historien kommer upprepa sig och om vi just nu befinner oss i lugnet före stormen.

Investerare flydde till guld

En ökad finansiell eller politisk osäkerhet i omvärlden brukar i regel leda till en svagare börs där aktier presterar sämre, medan guldpriset påverkas positivt då denna tillgång anses vara ett skydd mot sämre tider. Många investerare valde att fly till en tryggare placering som guld i och med paniken som uppstod efter att Nordkorea trappade upp sina provsprängningar, vilket nu återspeglas i guldpriset som noteras kring årshögsta.

Viktiga hållpunkter kommande månader


Rapportperioden
I slutet av september börjar de svenska bolagen att presentera sina rapporter för det tredje kvartalet och då får vi se om man lyckas komma in bättre än det senaste kvartalet. Här kan du hålla koll på de kommande rapporterna.

FED:s penningpolitik
Den 4 oktober så kommer centralbankschefen Janet Yellen hålla tal och då får vi se om det sker några förändringar i deras penningpolitik som senaste åren har präglats av låga räntor och stimulanspaket. Det många frågar sig är om USA kommer ändra sin ton och gå mot ett mer normaliserat ränteläge och minska de monetära stimulanserna.

USA:s skuldtak
Statens skulder fortsätter att växa och landet har nu kommit till en kritisk punkt där kongressen måste fatta beslut om skuldtaket ska höjas för att kunna täcka de statliga utgifterna. Nyligen så fastställdes en tillfällig höjning fram till den 15 december.

Vi hörs snart igen!

/Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Mest handlade aktier bland Pro sommaren 2017

Senaste årens sommarmönster håller i sig

Låt oss titta på hur Pro-kunderna handlade under sommaren (juni, juli och augusti) som generellt är en period där aktiviteten trappas ned och riskviljan sjunker, alltså ett klimat som normalt sett inte gynnar traders i någon större utsträckning. Men senaste åren så har sommarmånaderna bjudit på ökad volatilitet främst orsakat politiska och finansiella orosmoln vilket i sin tur förbättrar förutsättningarna för en trader. Sommaren 2017 kunde fortsätta i spåren av ökad volatilitet där geopolitisk oro med Nordkorea i fokus skakade till de globala börserna.

Mest handlat på Large Cap så hittar vi både Fingerprint Cards och Hennes & Mauritz som noterades kring årslägsta under perioden, där negativa nyhetsflöden bidrog till de pressade aktiekurserna. Här kommer en sammanställning över de mest omsatta aktierna under sommaren fördelat mellan de olika börslistorna.

De mest omsatta aktierna på Large Cap inom Pro

1. Fingerprint Cards B
2. Hennes & Mauritz B
3. Ericsson B
4. Boliden
5. Telia Company

De mest omsatta aktierna på Mid Cap inom Pro

1. Hansa Medical
2. Tobii
3. Karo Pharma
4. Mycronic
5. Probi

De mest omsatta aktierna på Small Cap inom Pro

1. G5 Entertainment
2. Anoto Group
3. Mr Green & Co
4. Pricer B
5. Cellavision

De mest omsatta aktierna på First North inom Pro

1. MyFC Holding
2. Starbreeze B
3. SaltX Technology Holding B
4. TerraNet Holding B
5. LeoVegas

De mest omsatta aktierna på Aktietorget inom Pro

1. Zenergy
2. Cherry B
3. Eurocine Vaccines
4. Amhult 2 B
5. Angler Gaming

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

/Alexander Jovanovic

Mest handlade aktier bland våra Pro-kunder – Augusti

De mest handlade aktierna bland våra Pro-kunder i augusti:
1. Fingerprint Cards B
2. Boliden
3. Starbreeze B
4. Hennes & Mauritz B
5. Ericsson B

Mest handlat på Large Cap – Fingerprint

Tradingfavoriten Fingerprint tappade fart i augusti efter att aktien på kort tid klättrat från 30 till 40 kr. Bolaget har under månaden lyft fram att deras sensorer numera finns med hos en rad olika leverantörer, men den 8 augusti så var man tvungen att skicka en rättelse av pressmeddelandet som släpptes den 7 augusti där det angavs att deras sensor fanns med i Coolpas Note 5 Lite C. Den felaktiga nyheten gjorde att aktien tappade motsvarande uppgång dagen innan.

Mest handlat på Mid Cap – Tobii

Den 2 augusti blev det känt att bolagets teknik för ögonigenkänning, Eye Control, kommer bli ett standardverktyg till Windows 10. Tobii fick rejäl skjuts och stängde upp 18 % med en omsättning som uppgick till en av de högsta sedan notering.

Mest handlat på Small Cap – G5 Entertainment

Spelutvecklaren G5 inledde månaden starkt präglat av positiva nyheter. Aktien fick bland annat fart uppåt efter att den finska sektorkollegan Roivo, som är mest kända för att ha skapat Angry Birds, gick ut med att de planerar en börsintroduktion.

Mest handlat på First North – Starbreeze B

Spelbolaget Starbreeze rapporterade svaga siffror för det andra kvartalet och marknaden straffade aktien som stängde ned nästan -19 % på rapportdagen och -13 % nästföljande dag.

Mest handlat på Aktietorget – Cherry B

Cherry hade det tufft under augusti då man vinstvarnade för innevarande helår pga att integrationen av Come On inte fallit ut helt väl, och nyheten bidrog till att aktien handlades ned kring årslägsta resten av månaden.

/Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Så handlar du på nyheter – del 2

Handla aktier baserat på nyheter

Jag har tidigare skrivit om förutsättningarna när man ska handla på nyheter men om du har missat det så kan du läsa inlägget här. Låt mig fortsätta på samma tema men utveckla vissa delar och konkretisera med olika exempel.

Två typer av nyheter – väntade och oväntade

Generellt sett så kan man dela upp börsrelaterade nyheter i två kategorier; väntade och oväntade. Bland de väntade nyheterna så hittar vi exempelvis bolagens kvartalsrapporter, räntebesked från centralbankerna och siffror om sysselsättningen från USA. Oväntade nyheter kan däremot vara alltifrån att ett bolag vinstvarnar till överraskande politiska utlåtanden. De sistnämnda nyheterna kan man inte förbereda sig för men med hjälp av olika nyhetsleverantörer så kan man få tillgång till snabbare information. Med tjänsterna Finwire Newsweb som kan beställas här och tilläggstjänsten ”Direkt Premium with flashes” i Infront, så har man möjlighet att ta del av de senaste nyheten ännu snabbare.

Marknadens prognoser på enskilda bolag är någonting som uppmärksammas löpande men främst inför bolagens kvartalsrapporter. Att få en klar bild över bolagens estimat inför den väntade rapporteringen kan därför bidra med värdefull information när du ska fatta ett investeringsbeslut.

Goda affärsmöjligheter på kort sikt

Det kanske inte kommer som någon större överraskning att rapportperioden brukar dra till sig fler deltagare och ge en ökad aktivitet på börsen, då fler vill utnyttja de stora svängningarna. Orsaken till att många investerare och daytraders attraheras till rapportsäsongen beror främst på att det under dessa tider dyker upp goda handelsmöjligheter, både när rapporten offentliggörs till marknaden och inte minst strax efter rapportsläppet när VD:n ska kommentera resultatet och ge sin syn på framtidsutsikterna för bolaget.

Större kursrörelser under rapportperioderna

Vi kan snabbt konstatera att volatiliteten stiger under rapportperioden, vilket innebär att risken ökar samtidigt som möjligheterna blir allt fler och detta är någonting som man är på jakt efter. Förväntningarna på bolagens rapporter sammanställs löpande av svenska och utländska analytiker och ju större börsbolaget är desto fler analytiker kommer bevaka bolaget. Om vi exempelvis tittar på Hennes & Mauritz så är det totalt 24 analytiker som täcker bolaget medan Nobina bevakas av 3. Analytikerna brukar i regel ge sina estimat på exempelvis omsättningen/försäljningen och rörelseresultatet för kommande kvartal och helår.

Hos oss så levereras konsensusprognoserna från nordens ledande prognostjänst SME Direkt och innehåller den sammanvägda bilden över marknadens förväntningar, så detta är definitivt någonting som man ska hålla uppsikt över.

Marknadens estimat på sajten

När bolagens rapporter offentliggörs så brukar man i pressmeddelandet kunna se SME:s estimat och om bolaget slår eller missar förväntningarna. Om du via sajten vill få tillgång till prognoserna innan rapporterna och kunna förbereda dig ordentligt så kan du genom oss beställa tjänsten SME direkt.

Marknadens estimat i Infront

Om du i huvudsak arbetar med Infront så finns givetvis liknande tjänster som du kan beställa direkt i terminalen under ”My Profile”. Med tjänsten ”SME Direkt: Nordic Estimates” så kan du få en fullständig insyn över marknadens estimat på enskilda aktier.

Hör av dig vid frågor eller funderingar!

/Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Mest handlade aktier bland våra Pro-kunder – Juni

Sista juni har passerat och böckerna för andra kvartalet är stängda. Storbolagsindexet OMXS30 med de trettio mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen presterade svagt i juni och tappade strax över 2%. Juni var en förhållandevis lugn månad men bjöd till på en och annan händelse. Höjdpunkterna på den svenska storbolagsscenen var främst SCA:s avknoppning av hygiendelen Essity och HM som äntligen kunde tillfredsställa marknaden efter sin rapport i slutet av juni.

Inom Pro så fortsatte man att trotsa den låga volatiliteten och gav sig ut på jakt efter aktier som kunde bjuda på större rörelser.

De mest handlade aktierna bland våra Pro-kunder i juni:
1. Fingerprint Cards B
2. Hennes & Mauritz B
3. TerraNet Holding B
4. Boliden
5. Ericsson B

Mest handlat på Large Cap – Fingerprint

Fingerprint meddelade att man slutförde förvärvet av det amerikanska bolaget Delta ID vilket innebar att man kunde addera irisigenkänningsteknologi till sin produktportfölj. Nyheten satte fart på aktien som stängde upp över 11%. Men aktien hade det desto jobbigare sista delen av juni och handlades rött 8 av de 10 sista dagarna.

Mest handlat på Mid Cap – Hansa Medical

Den 19 juni fick Hansa Medical en köprekommendation från RBC Capital Markets och riktkurs på 310 kr vilket fick aktien att stiga 19 %. Även Chardan Capital Markets började bevaka aktien och gav en köpstämpel med riktkursen 400 kr.

Mest handlat på Small Cap – Mr Green & Co

Månadens största händelse i Mr Green & Co var onekligen den riktade emission av 5 miljoner aktier motsvarande 195 miljoner kronor. Bolaget förklarade att man ville tillföra mer pengar till bolaget för att kunna växa ytterligare genom framtida förvärv. Transaktionen gjordes till kursen 39 kr vilket var en rabatt på 6,25 % mot stängningskursen dagen innan.

Mest handlat på First North – TerraNet Holding B

Mjukvarubolaget TerraNet som noterades på First North den 30 maj hade en framgångsrik introduktion och fortsatte att handlas upp kraftigt under juni. Den bäst presterande dagen under juni fick vi se en uppgång på över 38 % och den sämst dagen så backade aktien -18 %.

Mest handlat på Aktietorget – Eurocine Vaccines

Aktien Eurocine Vaccines råkade ut för ett handelsstopp den 13 maj efter att bolaget överraskade positivt med en lyckad influensastudie. Handeln återupptogs samma dag och aktien stängde upp nästan 12 %. De stora rörelserna fanns minst sagt under juni. Vid fyra tillfällen kunde vi se att aktien stängde upp och ned tvåsiffrigt (12 %, -15 %, -13 %, 20%).

/Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Så handlar du på nyheter

Bredda din strategi genom nyhetshandel

Att handla på nyheter och pressmeddelanden från bolag är en populär strategi som kan användas av såväl daytraders som långsiktiga investerare. Att behärska denna strategi och samtidigt att ha tillgång till tekniska verktyg som ger dig möjligheten att kunna agera snabbt, kan hjälpa dig en lång väg i strävan efter att uppnå dina avkastningsmål. Det finns dock risker som du bör känna till innan du börjar handla på nyheter och några som värda att nämna är att du kan hamna på fel sida (dvs råkar köpa när aktien går ned och vice versa) eller att du kommer in alldeles för sent.

Rätt tolkning och snabbt agerande är viktiga faktorer när du handlar på nyheter

Att positionera sig på rätt sida om en aktieaffär, dvs om man ska köpa eller sälja på en nyhet – och göra det snabbt, är direkt avgörande om avkastningen blir positiv eller negativ, och det bestämmer inte minst omfattningen. Att handla på nyheter och försöka vara med på den tidiga rörelsen i en aktie är inte alltid helt lätt. De centrala delarna för en framgångsrik nyhetshandel är att ha en leverantör som tillgodoser snabba och träffsäkra nyheter, samt att du gör en snabb tolkning och manövrerar dig rätt. Valet av nyhetsleverantör är förhållandevis enkel hos oss då vi har samarbeten med aktörer som har samlat de största källorna så att du kan känna dig komfortabel. Jag kommer att berätta mer om dessa längre ner i inlägget.

Nyhetsflashar i Infront

Utöver det vanliga nyhetsflödet på vår sajt och i Infront så har du möjlighet att få access till fler och snabbare nyheter. Tilläggstjänsten som ger åtkomst till nyhetsflasharna i Infront får du ett kort försprång innan den fullständiga nyheten publiceras och syns i det vanliga nyhetsflödet. Nyhetsflasharna visas enbart som en röd rubrik utan något längre innehåll och är oftast kopplat till en bolagsspecifik händelse eller makrodata. Du som har Infront kan beställa tjänsten ”News: Direkt Premium with flashes (SE)” direkt i programmet under ”My Profile”. För dig som inte har programmet så kan du beställa Infront direkt på vår sajt.

Exempel på nyhetsflashar i Infront:

Finwires nyhetstjänst

Vi har nyligen ingått ett nytt spännande samarbete med Finwire som erbjuder ytterligare en dimension för kunder som är ute efter en konkurrenskraftig nyhetstjänst i realtid. Finwires nyhetstjänst är en plattform som täcker såväl de mindre bolagen på Aktietorget till de största bolagen på Stockholmsbörsen. En fördel är att du kan använda tjänsten både i en vanlig webbläsarmiljö (Internet Explorer, Google Chrome etc) och i Infront genom den integrerade webbläsaren. Som Pro-kund så kan du enkelt beställa tjänsten till ett förmånligt pris.

Finwire Newsweb genom Google Chrome:

Finwire Newsweb genom Infront:

Håll koll på kommande händelser genom oss

Hos oss så kan du enkelt hålla dig uppdaterad och förbereda dig inför öppning varje dag så att du inte överraskas av nyheter som kan påverka kursen i enskilda aktier eller börsen som helhet. Låt oss säga att du har tagit flera olika aktiepositioner och senare under dagen planeras BNP-siffrorna från USA att släppas, vilket kan påverka de globala börserna och ditt innehav. En fråga som du borde ställa dig är hur du ska agera inför stora nyhetssläpp och det finns generellt olika alternativ.

Här kommer några exempel:

  • Behålla dina positioner orörda och spekulera på att utfallet ska bli gynnsamt
  • Behålla innehavet men skydda dig med hjälp av derivat, exempelvis gå kort OMX-terminen motsvarande aktieinnehavets storlek
  • Stänga samtliga positioner och inte ta någon marknadsrisk för att vänta och se vilken riktning marknaden tar efter resultatet

Genom att skapa ett nyhetslarm på sajten efter sökordet ”om detta händer” så kan du få en sammanfattning över dagens och kommande event med klockslag, både från enskilda bolag men även nyheter på makronivå med bland annat planerade uttalanden från ECB eller FED som brukar påverka de globala börserna.

I vår företagskalender kan du inhämta liknande information där vi har kategoriserat olika händelser och är väldigt användbar för dig som vill planera din dagliga handel.

Så fort nyhetslarmet utlöses och mailet skickas:

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Innehållet i blogg.avanzabank.se speglar inte nödvändigtvis Avanza Banks officiella ståndpunkt. Kommentarer om enskilda aktier eller andra finansiella instrument ska inte ses som rådgivning, utan representerar endast bloggarens privata åsikt. Investeringar gjorda till följd av innehållet i bloggen sker på läsarens egen risk.