Så handlar du på nyheter

Bredda din strategi genom nyhetshandel

Att handla på nyheter och pressmeddelanden från bolag är en populär strategi som kan användas av såväl daytraders som långsiktiga investerare. Att behärska denna strategi och samtidigt att ha tillgång till tekniska verktyg som ger dig möjligheten att kunna agera snabbt, kan hjälpa dig en lång väg i strävan efter att uppnå dina avkastningsmål. Det finns dock risker som du bör känna till innan du börjar handla på nyheter och några som värda att nämna är att du kan hamna på fel sida (dvs råkar köpa när aktien går ned och vice versa) eller att du kommer in alldeles för sent.

Rätt tolkning och snabbt agerande är viktiga faktorer när du handlar på nyheter

Att positionera sig på rätt sida om en aktieaffär, dvs om man ska köpa eller sälja på en nyhet – och göra det snabbt, är direkt avgörande om avkastningen blir positiv eller negativ, och det bestämmer inte minst omfattningen. Att handla på nyheter och försöka vara med på den tidiga rörelsen i en aktie är inte alltid helt lätt. De centrala delarna för en framgångsrik nyhetshandel är att ha en leverantör som tillgodoser snabba och träffsäkra nyheter, samt att du gör en snabb tolkning och manövrerar dig rätt. Valet av nyhetsleverantör är förhållandevis enkel hos oss då vi har samarbeten med aktörer som har samlat de största källorna så att du kan känna dig komfortabel. Jag kommer att berätta mer om dessa längre ner i inlägget.

Nyhetsflashar i Infront

Utöver det vanliga nyhetsflödet på vår sajt och i Infront så har du möjlighet att få access till fler och snabbare nyheter. Tilläggstjänsten som ger åtkomst till nyhetsflasharna i Infront får du ett kort försprång innan den fullständiga nyheten publiceras och syns i det vanliga nyhetsflödet. Nyhetsflasharna visas enbart som en röd rubrik utan något längre innehåll och är oftast kopplat till en bolagsspecifik händelse eller makrodata. Du som har Infront kan beställa tjänsten ”News: Direkt Premium with flashes (SE)” direkt i programmet under ”My Profile”. För dig som inte har programmet så kan du beställa Infront direkt på vår sajt.

Exempel på nyhetsflashar i Infront:

Finwires nyhetstjänst

Vi har nyligen ingått ett nytt spännande samarbete med Finwire som erbjuder ytterligare en dimension för kunder som är ute efter en konkurrenskraftig nyhetstjänst i realtid. Finwires nyhetstjänst är en plattform som täcker såväl de mindre bolagen på Aktietorget till de största bolagen på Stockholmsbörsen. En fördel är att du kan använda tjänsten både i en vanlig webbläsarmiljö (Internet Explorer, Google Chrome etc) och i Infront genom den integrerade webbläsaren. Som Pro-kund så kan du enkelt beställa tjänsten till ett förmånligt pris.

Finwire Newsweb genom Google Chrome:

Finwire Newsweb genom Infront:

Håll koll på kommande händelser genom oss

Hos oss så kan du enkelt hålla dig uppdaterad och förbereda dig inför öppning varje dag så att du inte överraskas av nyheter som kan påverka kursen i enskilda aktier eller börsen som helhet. Låt oss säga att du har tagit flera olika aktiepositioner och senare under dagen planeras BNP-siffrorna från USA att släppas, vilket kan påverka de globala börserna och ditt innehav. En fråga som du borde ställa dig är hur du ska agera inför stora nyhetssläpp och det finns generellt olika alternativ.

Här kommer några exempel:

  • Behålla dina positioner orörda och spekulera på att utfallet ska bli gynnsamt
  • Behålla innehavet men skydda dig med hjälp av derivat, exempelvis gå kort OMX-terminen motsvarande aktieinnehavets storlek
  • Stänga samtliga positioner och inte ta någon marknadsrisk för att vänta och se vilken riktning marknaden tar efter resultatet

Genom att skapa ett nyhetslarm på sajten efter sökordet ”om detta händer” så kan du få en sammanfattning över dagens och kommande event med klockslag, både från enskilda bolag men även nyheter på makronivå med bland annat planerade uttalanden från ECB eller FED som brukar påverka de globala börserna.

I vår företagskalender kan du inhämta liknande information där vi har kategoriserat olika händelser och är väldigt användbar för dig som vill planera din dagliga handel.

Så fort nyhetslarmet utlöses och mailet skickas:

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *