Mest handlade aktier bland våra Pro-kunder – Juni

Av Avanza

07 jul 17

Share

Sista juni har passerat och böckerna för andra kvartalet är stängda. Storbolagsindexet OMXS30 med de trettio mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen presterade svagt i juni och tappade strax över 2%. Juni var en förhållandevis lugn månad men bjöd till på en och annan händelse. Höjdpunkterna på den svenska storbolagsscenen var främst SCA:s avknoppning av hygiendelen Essity och HM som äntligen kunde tillfredsställa marknaden efter sin rapport i slutet av juni.

Inom Pro så fortsatte man att trotsa den låga volatiliteten och gav sig ut på jakt efter aktier som kunde bjuda på större rörelser.

De mest handlade aktierna bland våra Pro-kunder i juni:
1. Fingerprint Cards B
2. Hennes & Mauritz B
3. TerraNet Holding B
4. Boliden
5. Ericsson B

Mest handlat på Large Cap – Fingerprint

Fingerprint meddelade att man slutförde förvärvet av det amerikanska bolaget Delta ID vilket innebar att man kunde addera irisigenkänningsteknologi till sin produktportfölj. Nyheten satte fart på aktien som stängde upp över 11%. Men aktien hade det desto jobbigare sista delen av juni och handlades rött 8 av de 10 sista dagarna.

Mest handlat på Mid Cap – Hansa Medical

Den 19 juni fick Hansa Medical en köprekommendation från RBC Capital Markets och riktkurs på 310 kr vilket fick aktien att stiga 19 %. Även Chardan Capital Markets började bevaka aktien och gav en köpstämpel med riktkursen 400 kr.

Mest handlat på Small Cap – Mr Green & Co

Månadens största händelse i Mr Green & Co var onekligen den riktade emission av 5 miljoner aktier motsvarande 195 miljoner kronor. Bolaget förklarade att man ville tillföra mer pengar till bolaget för att kunna växa ytterligare genom framtida förvärv. Transaktionen gjordes till kursen 39 kr vilket var en rabatt på 6,25 % mot stängningskursen dagen innan.

Mest handlat på First North – TerraNet Holding B

Mjukvarubolaget TerraNet som noterades på First North den 30 maj hade en framgångsrik introduktion och fortsatte att handlas upp kraftigt under juni. Den bäst presterande dagen under juni fick vi se en uppgång på över 38 % och den sämst dagen så backade aktien -18 %.

Mest handlat på Aktietorget – Eurocine Vaccines

Aktien Eurocine Vaccines råkade ut för ett handelsstopp den 13 maj efter att bolaget överraskade positivt med en lyckad influensastudie. Handeln återupptogs samma dag och aktien stängde upp nästan 12 %. De stora rörelserna fanns minst sagt under juni. Vid fyra tillfällen kunde vi se att aktien stängde upp och ned tvåsiffrigt (12 %, -15 %, -13 %, 20%).

/Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *