Mest handlade aktier bland våra Pro-kunder – Augusti

De mest handlade aktierna bland våra Pro-kunder i augusti:
1. Fingerprint Cards B
2. Boliden
3. Starbreeze B
4. Hennes & Mauritz B
5. Ericsson B

Mest handlat på Large Cap – Fingerprint

Tradingfavoriten Fingerprint tappade fart i augusti efter att aktien på kort tid klättrat från 30 till 40 kr. Bolaget har under månaden lyft fram att deras sensorer numera finns med hos en rad olika leverantörer, men den 8 augusti så var man tvungen att skicka en rättelse av pressmeddelandet som släpptes den 7 augusti där det angavs att deras sensor fanns med i Coolpas Note 5 Lite C. Den felaktiga nyheten gjorde att aktien tappade motsvarande uppgång dagen innan.

Mest handlat på Mid Cap – Tobii

Den 2 augusti blev det känt att bolagets teknik för ögonigenkänning, Eye Control, kommer bli ett standardverktyg till Windows 10. Tobii fick rejäl skjuts och stängde upp 18 % med en omsättning som uppgick till en av de högsta sedan notering.

Mest handlat på Small Cap – G5 Entertainment

Spelutvecklaren G5 inledde månaden starkt präglat av positiva nyheter. Aktien fick bland annat fart uppåt efter att den finska sektorkollegan Roivo, som är mest kända för att ha skapat Angry Birds, gick ut med att de planerar en börsintroduktion.

Mest handlat på First North – Starbreeze B

Spelbolaget Starbreeze rapporterade svaga siffror för det andra kvartalet och marknaden straffade aktien som stängde ned nästan -19 % på rapportdagen och -13 % nästföljande dag.

Mest handlat på Aktietorget – Cherry B

Cherry hade det tufft under augusti då man vinstvarnade för innevarande helår pga att integrationen av Come On inte fallit ut helt väl, och nyheten bidrog till att aktien handlades ned kring årslägsta resten av månaden.

/Alexander Jovanovic

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *