Mest handlade aktier bland Pro sommaren 2017

Senaste årens sommarmönster håller i sig

Låt oss titta på hur Pro-kunderna handlade under sommaren (juni, juli och augusti) som generellt är en period där aktiviteten trappas ned och riskviljan sjunker, alltså ett klimat som normalt sett inte gynnar traders i någon större utsträckning. Men senaste åren så har sommarmånaderna bjudit på ökad volatilitet främst orsakat politiska och finansiella orosmoln vilket i sin tur förbättrar förutsättningarna för en trader. Sommaren 2017 kunde fortsätta i spåren av ökad volatilitet där geopolitisk oro med Nordkorea i fokus skakade till de globala börserna.

Mest handlat på Large Cap så hittar vi både Fingerprint Cards och Hennes & Mauritz som noterades kring årslägsta under perioden, där negativa nyhetsflöden bidrog till de pressade aktiekurserna. Här kommer en sammanställning över de mest omsatta aktierna under sommaren fördelat mellan de olika börslistorna.

De mest omsatta aktierna på Large Cap inom Pro

1. Fingerprint Cards B
2. Hennes & Mauritz B
3. Ericsson B
4. Boliden
5. Telia Company

De mest omsatta aktierna på Mid Cap inom Pro

1. Hansa Medical
2. Tobii
3. Karo Pharma
4. Mycronic
5. Probi

De mest omsatta aktierna på Small Cap inom Pro

1. G5 Entertainment
2. Anoto Group
3. Mr Green & Co
4. Pricer B
5. Cellavision

De mest omsatta aktierna på First North inom Pro

1. MyFC Holding
2. Starbreeze B
3. SaltX Technology Holding B
4. TerraNet Holding B
5. LeoVegas

De mest omsatta aktierna på Aktietorget inom Pro

1. Zenergy
2. Cherry B
3. Eurocine Vaccines
4. Amhult 2 B
5. Angler Gaming

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

/Alexander Jovanovic

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *