Black Friday

Handla USA-aktier courtagefritt under Black Friday

Nu har du chansen att handla amerikanska aktier courtagefritt så du kan passa på att fylla på den långsiktiga portföljen eller hitta kursrörelser som du kan handla på intradag. Tänk bara på att det är halvdag på de amerikanska börserna, vilket betyder att du kan handla aktier mellan 15:30 – 19:00 svensk tid.

Om du aldrig har handlat amerikanska aktier hos oss behöver du först signera tre USA-avtal, vilket du kan göra direkt på sajten med mobilt BankID. Orderläggningen går sedan till på samma sätt som med svenska aktier där du lägger order via sajten, Infront eller appen.

S&P 500 senaste åren efter Black Friday

Den heliga shoppingdagen Black Friday som har sitt ursprung i USA och spridit sig till Sverige och många andra delar av världen, har levererat blandade resultat de senaste åren och tittar vi på indexet S&P 500 så har vi fått se en positiv utveckling de två senaste åren.

Kursrekord i Dow Jones efter Black Friday 2016

Under Black Friday förra året slog Dow Jones ett tillfälligt kursrekord men indexet fortsatte upp i december och nådde årshögsta samt ATH i slutet av 2016. 2016 var i övrigt ett starkt börsår där vi fick se breda uppgångar för de tre stora indexen i USA och resultatet blev:

Dow Jones +13,4%
S&P 500 +9,5%
NASDAQ +7,5%

 

Apple den mest populära aktien inom Pro

1. Apple Inc
2. Tesla Inc
3. Berkshire Hathaway B
4. Facebook Inc
5. Amazon.com Inc

/Alexander Jovanovic

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *