Aktierna som fått flest nya ägare 2021

Är det något de flesta av oss gillar så är det topplistor, i alla dess former. Sedan årsskiftet har vi haft förmånen att välkomna 262 600 kunder vilket innebär att vi nu har 1 543 000 kunder totalt. Men vilka aktier har alla dessa kunder favoriserat i år? Låt oss spana in aktierna som fått flest nya ägare!

Handelsaktiviteten på börsen är alltjämt på höga nivåer och antal affärer per dag hos oss överträffar rekordåret 2020 under 6 av årets 7 månader. Den enda månaden i år där aktiviteten var lägre jämfört med ifjol var i mars, en månad under 2020 som saknade motstycke i vår historia. Men faktum är att minskningen var marginell, vilket vittnar om att spararna fortsätter favorisera aktier.

Annons

Nedan ser du aktierna som fått flest nya ägare sedan årsskiftet. En kuriosa är att Sveriges största investmentbolag Investor är den mest ägda aktien på vår plattform och har numera över 300 000 ägare hos oss.

Hur har dessa aktier utvecklats i år?

Vän av ordning blir naturligtvis nyfiken på hur dessa aktier utvecklats sedan årsskiftet. Svaret är att det är en blandad kompott, nedan ser du avkastningen exklusive utdelning.

  1. Investor +43 %
  2. Volvo B +4,4 %
  3. Zalando +5,4 %
  4. Kinnevik -6,8 % (påverkas av sakutdelningen av Zalando)
  5. Embracer +9,6 %
  6. AMC +1 493 %
  7. SBB B +56 %
  8. Evolution +69 %
  9. Zaptec -11 %
  10. Avanza +28 %

 

Vilka aktier har du favoriserat i år?

Avkastning på dig,
Nicklas

 

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.