Avanza Auto har blivit med råvaror

Sedan starten av Avanza Auto för åtta månader sen har de blivit riktigt populära bland våra kunder, och det tycker vi är jättekul! Vi jobbar ständigt med att förbättra Auto och nu plockar vi bland annat in i råvaror i specialfonderna. Vi har pratat med Anders Brommesson, ansvarig förvaltare av Avanza Auto, om förändringarna.

Varför vill ni ändra på Avanza Auto?

Först vill vi tacka alla kunder för förtroendet – inflödet i Avanza Auto har sedan starten varit enastående. Det känns väldigt roligt samtidigt som vi naturligtvis känner ett stort ansvar och en respekt gentemot kunderna att fortsätta utveckla Auto, med den självklara målsättningen att leverera en konkurrenskraftigt hållbar avkastning.

Så vad är nytt?

Vi fortsätter att utveckla förvaltningsmodellen som ligger bakom Avanza Auto, och i samband med att vi har en ny syn på hur de olika marknaderna kommer att utvecklas i förhållande till varandra passar vi även på att göra några tekniska förändringar av modellen. Det här leder till att modellen nu också väljer in råvaror i alla fonder, och det känns spännande. I Auto 1-6, som i olika grad placerar i räntor, väljer modellen en ny fördelning mellan korta och långa räntebärande värdepapper. Andelen kort ränta ökar och andelen lång ränta minskar.

Modelluppdateringen betyder också att vi får en ny aktiefördelning, där modellen drar ner exponeringen mot amerikanska aktier (amerikanska småbolag försvinner t ex helt) till förmån för en ökad exponering mot europeiska aktier. Modellen väljer även en något högre aktieallokering i tillväxtmarknader och japanska aktier.

Tror du detta blir bra då?

Med den här uppdateringen känner jag att vi breddar Autofondernas tillgångssammansättning på ett sätt som ger kunderna ett bättre skydd mot ett stigande ränteläge och oroligare börsklimat.

Har du investerat något i Auto än? Hur då isåfall?

Jag och min tjej sparar tillsammans i Auto 6 och jag har även ett eget månadssparande i Auto 6. Härnäst kommer jag också att starta upp sparande för mina pojkar i Auto 6.

Vi tackar Anders och hoppas att ni kunder är fortsatt nöjda med Avanza Auto. För er som inte är helt inkörda på vad Avanza Auto är, så är det 6 st specialfonder framtagna för de som inte vill lägga så mycket tid på sitt sparande. Du får smart och automatiskt förvaltning, riktigt billigt såklart. Luta dig tillbaka och låt sparandet vara automatiskt.

Prova Avanza Auto här

/Alla vi på Avanza

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Relaterade inlägg