Bloggpresentation: 40procent 20år

Nästa heta ekonomibloggare att presentera sig blir 40procent 20år som säkert många av er känner till. 4020 är gammal i gamet och har bloggat sedan 2009, kika in presentationen och hans bevakningslista här nedan.

40procent 20år

Jag är en 34-årig utdelningsinvesterare som är delgrundare och ansvarig för den finansiella informationen på borsdata.se, en webbtjänst som ger lättillgängliga historiska nyckeltal och färdiga strategier. Samtidigt utvecklar jag andra analysprojekt som t.ex. FinBas – som går ut på att samla och värdera kvalitetsbolag. Hela kvalitetslistan kommer att finnas tillgänglig på bloggen.

Bloggen 4020.se skapades på grund av mitt brinnande intresse för aktieinvesteringar och fundamental analys. Grundstrategin 40procent 20år går ut på att få 40 % i direktavkastning om 20 år på investeringarna som görs idag. Med andra ord 400 kr i utdelningar om 20 år för varje investerad 1000 kr. Detta blir möjligt tack vare hög direktavkastning, utdelningstillväxt och återinvestering av utdelningarna.

Med tiden har bloggen fokuserat mer på företagsanalyser och kassaflöde för att kunna göra bättre bedömningar när det gäller bolagets utdelningskapacitet. Dessutom lägger bloggen mer fokus på att köpa till rätt värdering, vilket på sikt är lika viktigt som att hitta utmärkta bolag. Bloggen handlar till största delen om företagsvärdering, årsredovisningar, nyckeltal och strategier. Helt enkelt praktisk fundamental analys. Det handlar också mycket om tråkiga kvalitetsbolag som t.ex. Assa Abloy, H&M, SCA snarare än små förhoppningsbolag. Här hittar du inga spännande ”kryddor”.

Med vänlig hälsning,
40procent 20år

Bevakningslista per 2014-02-18
Värdepapper Verksamhet Börs +/- i år*
KS Hennes & Mauritz Kläder flagga_se -3,5%
KS Assa Abloy Säkerhet flagga_se -2,1%
KS Axfood Detaljhandel flagga_se 9,2%
KS ICA Detaljhandel flagga_se 7,4%
KS Getinge Medicinteknik flagga_se 3,3%
KS Lundbergs Investment flagga_se 3,2%
KS TeliaSonera Telekom flagga_se -8,1%
KS Mekonomen Bilservice flagga_se -18,4%
KS Wallenstam Fastigheter flagga_se 5,4%
KS NIBE Värmeteknik flagga_se 20,0%


* Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-02-18. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza Bank

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza Bank.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg

Kommentarer

4 svar till “Bloggpresentation: 40procent 20år”

 1. Det är ju ingen bra avkastning på så lång tid. Finns det anledning att lyssna på detta då?
  Om man har 3 % avkastning varje år under 20 år så blir det 80 %!

  Dvs 1000 kr i insatt kapital blir 1800 kr.

  • Hej Lars,

   Målet är att få 40 % i direktavkastning efter 20 år. Det innebär alltså att för varje investerad 1000-lapp så ska man efter 20 år få 400 kr i utdelning varje år. Det faktiska värdet på ens innehav bör då ha stigit långt mycket mer.

   Vänligen,
   Daniel, Avanza Bank

   • Och om man räknar på säg .. jag vet inte 4,5% i utdelning så krävs det ju att innehavet har ökat i värde 789% sedan köpet för att 4,5% då skall motsvara 40% av inköpspriset.

    789% upp isf är ju inkl. återinvesterade utdelningar och skulle bli 11.54% per år (vilket kanske var lite väl optimistiskt ..)

    • Mitt förslag är att ni går in på bloggen och läser vad 40%20år skriver och motiverar och förklarar det långsiktiga målet. Bra läsning vill jag lova och ni har fått det hela om bakfoten.

     En favoritblogg sedan många år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.