Bloggpresentation: Finanskvinnans Funderingar

Nu är det dags för ytterligare en bloggare att få presentera sig för våra användare – Finanskvinnan! Passa även på att följa henne på Twitter, där många andra ekonomibloggare också håller hus. För enkelhetens skull har vi skapat en lista med några av de mest prominenta ekonomibloggarna på Twitter. Håll till godo!

Finanskvinnans Funderingar

Min blogg Finanskvinnans Funderingar är en av de äldsta nu aktiva ekonomibloggarna i den svenska ekonomibloggosfären. Jag som skriver på bloggen är numer en kvinna i mogen ålder, till skillnad från när bloggen startades 2007. Jag värdesätter min anonymitet och är därför helt anonym som bloggare.

Genom bloggandet har jag delat med mig av min resa mot en bättre ekonomi, och mina lärdomar kring allt ifrån vad som skiljer en räntefond från en aktiefond till hur man köper aktier (på börstoppen) och hur det känns att se besparingarna minska med 50% under finanskrisen. För att inte tala om hur det känns att se besparingarna återhämta sig efter en stor kris. Funderingar kring utgifter, pension och beskattning är andra ämnen jag skriver om.

Idag är mitt investerande fokuserat på utdelningsaktier som gränsar till det tråkiga. Bland mina innehav återfinns Coca Cola, Walmart, H&M, Skanska och Axfood. Målet med sparandet är att hela tiden öka den passiva inkomsten och så småningom ekonomiskt oberoende, i likhet med många andra ekonomibloggare. Vägen dit beräknar jag vara krokig och full av spännande erfarenheter – precis som den har varit hittills.

Under finanskrisen var jag student och saknade möjlighet att investera några större pengar. I dagsläget har jag ett heltidsjobb som kombinerat med låga utgifter tillåter mig att spara omkring 50% av min nettolön varje månad.

För tillfället bidar jag min tid inför nästa större nedgång på börsen, under vilken jag kommer tanka mer utdelningsaktier. Utdelning genom köpkurs är mitt absolut viktigaste nyckeltal för att bedöma huruvida en aktie är köpvärd eller inte. I väntan på nästa börskrasch har jag ungefär hälften av mina tillgångar i räntesparande.

Med vänlig hälsning,
Finanskvinnan

Portfölj per 2014-08-20
Värdepapper Verksamhet Börs Andel* +/- i år**
RÄNTA Räntefond & Sparkonto 50%
KS Axfood Detaljhandel flagga_se 8% 8,2%
KS Coca-Cola Dryck us 9% -0,2%
KS Skanska Bygg flagga_se 9% 8,6%
KS Hennes & Mauritz Kläder flagga_se 8% -1,1%
KS Ratos Private Equity flagga_se 6% -4,8%
KS Wal-Mart Detaljhandel us 6% -4,7%
KS Handelsbanken Finans flagga_se 3% 2,9%
KS Google IT us 2% 6,8%

* Procentuell andel av portföljen per 2014-08-20.
** Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-08-20. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg