Bloggpresentation: Finansmamman

Av Avanza

11 mar 14

Share

Så har vi kommit fram till den sista presentationen av de 8 ekonomibloggare vi följer. Finansmamman är ett välkänt ansikte och en riktig veteran i bloggvärlden. Under mer än 7 år har hon hållit igång bloggen. Här finner ni många intressanta inlägg och ofta rapporter från företagspresentationer eller bolagsstämmor – nu senast skrev hon en rapport från en kapitalmarknadsdag på Operaterassen i Stockholm med fokus på Life Science och Healthcare.

Finansmamman

Jag har varit intresserad av placeringar i aktier och värdepapper sen 20-årsåldern. Jag har tidigare arbetat inom flygbranschen, men sedan flera år tillbaka ägnar jag mig på heltid åt aktieplaceringar. Jag är dock ingen daytrader utan har en mer långsiktig placeringsfilosofi, men jag gör även kortare affärer när tillfälle ges. En mindre del av portföljen, ca 10 procent, består av så kallade ”kryddor”.

I bloggen kan man följa mina placeringar och resonemang runt investeringar, med koncentration på aktier, jag tar även upp andra ämnen som rör privatekonomi, till exempel investeringssparkonto, pensioner, försäkringar, elavtal mm. Bloggen Finansmamman startade jag upp 2007, där kan jag utbyta tankar och få värdefulla synpunkter, det är mycket givande och ger mig inspiration. Jag bidrar även ibland med åsikter i den aktuella debatten i samhället.

Jag besöker också bolagsstämmor, kapitalmarknadsdagar, bolagspresentationer och andra event som rör ekonomi. I övrigt har jag familj som består av man och två tonåringar.

Med vänlig hälsning,
Finansmamman

Valda delar av portfölj per 2014-03-11
VärdepapperVerksamhetBörs+/- i år*
KSAlfa LavalIndustrivarorflagga_se5,9%
KSBioGaiaHälsovårdflagga_se-20,7%
KSCavotecIndustrivarorflagga_se-4,1%
KSConcentricIndustrivarorflagga_se20,3%
KSElektaMedicinteknikflagga_se-15,1%
KSGetingeMedicinteknikflagga_se-19,0%
KSHexagonIndustrivarorflagga_se9,0%
KSHexpolMaterialflagga_se11,9%
KSInvestorInvestmentflagga_se1,9%
KSKinnevikInvestmentflagga_se-18,0%
KSRatosPrivate Equityflagga_se1,6%
KSSkanskaByggflagga_se5,7%
KSSwedbankFinansflagga_se-0,4%
KSVitecMjukvaraflagga_se3,7%
KSWihlborgs FastigheterFastigheterflagga_se9,3%
Kryddor per 2014-03-11
VärdepapperVerksamhetBörs+/- i år*
KSEllenHälsovårdflagga_se-18,9%
KSG5 EntertainmentSpelflagga_se-16,5%
KSNFO DrivesFrekvensomriktareflagga_se-13,8%


* Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-03-10. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza Bank

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza Bank.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer