Bloggpresentation: Kavastu

Ni som är aktiva på Twitter kanske har stött på honom där. Arne Talving, eller Kavastu som han även kallar sig efter den lilla byn i Estland där han spenderar sina sommarmånader, är en bloggare som står ut lite från mängden. Med hög aktivitet och snabb omsättningshastighet på portföljen är detta en utmärkt blogg att spana in för er som gillar lite mer fart i era investeringar!

Kavastu

Redan 1983 kom jag i kontakt med aktiemarknaden för första gången, sedan dess har den funnits där vid min sida hela tiden. Som aktierådgivare på Handelsbanken och några fondkommissionärer under årens lopp har jag sugit i mig en hel del aktiekunskap i olika former, där aktiepsykologi nog är den främsta.

Jag, 52 år kallar mig för Kavastu. Lever gott på avkastningen utöver index som aktieplaceringarna ger mig. För att det inte ska bli torrt och enformigt arbetar jag även som Dj & Musicentertainer samt som frilansfotograf. Utöver mina tre hemorter Eskilstuna, Sollentuna och Estland reser jag runt i världen en hel del, det går ju så bra att arbeta bara det finns en WIFI-uppkoppling.

Jag är en så kallad heltids-swingtrader, och handlar enbart med svenska aktier som finns noterade på large/mid/small cap. Ständigt hoppar jag mellan olika aktier med möjligheter att slå index utan att ta några större risker. Ibland innehar jag aktierna i många månader, ibland vänder jag ut dem samma dag. Årsavkastningen brukar ligga runt 26,5% över OMXSPI index varje år, hittills i år 21,5%. över index. I min korta privata aktieportfölj brukar det normalt ligga cirka 30 olika bolag, ständigt vässar jag på dem. Ut åker det svagaste kortet och in kommer ny kvalitet med potential att slå index.

Vid sidan av mina privata korta aktieaffärer, förvaltar jag även en lång aktieportfölj. Där placerar jag överskottslikvider i mitt aktiebolag. Tar nämligen inte ut någon lön, utan låter bara AB växa på sig. Där finns bl a innehaven Hennes & Mauritz, Nolato, Castellum, Electrolux, SCA, Trelleborg för att nämna några. Ett grundkrav jag har på mina aktier i den långa portföljen, är aktierna ska ligga i en upptrend.

I min aktieblogg som jag även kallar för Kavastu aktieblogg, delar jag med mig av mina kunskaper och erfarenheter. Det kan handla om det mesta som rör aktiemarknaden som investerarfilosofi, aktiepsykologi, vikten av insiders, aktier som har potential att slå index, marknaden ur min synvinkel, enkla trix för att öka yielden mm. Syftet med bloggen är givetvis att dela med mig av min långa erfarenhet, bättre avkastning på börsen, och slippa att gå i fällorna som kostar så mycket. Jag mår bra när det går bra för andra, mindre bra när när jag hör att någon förlorat stora pengar pga okunskap.

Aktiebörsen är bara för underbar, rätt hanterad.

Med vänlig hälsning,
Kavastu

Långa portföljen per 2014-10-02
Värdepapper Verksamhet Börs Andel* +/- i år**
KS Hennes & Mauritz Kläder flagga_se 15% -0,6%
KS Electrolux Vitvaror flagga_se 14% 10,9%
KS Nolato Tillverkning flagga_se 14% 10,9%
KS Intrum Justitia Finans flagga_se 13% 12,1%
KS SCA Skogsindustri flagga_se 13% -13,9%
KS Trelleborg Industrivaror flagga_se 12% -6,3%
KS Castellum Fastigheter flagga_se 11% 8,8%
KS Industrivärden Investment flagga_se 8% 1,2%

* Procentuell andel av portföljen per 2014-10-02.
** Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-10-01. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg